18 Ekim 2009 00:00

‘Dersimizi geri ver’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, orta öğretimde beden eğitimi, resim ve müzik derslerini “Seçmeli zorunlu ders” adı altında birleştirerek saatlerini azaltmasına tepki gösteren öğretmenler Ankara’da seslerini yükselttiler.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, orta öğretimde beden eğitimi, resim ve müzik derslerini “Seçmeli zorunlu ders” adı altında birleştirerek saatlerini azaltmasına tepki gösteren öğretmenler Ankara’da seslerini yükselttiler.
Türkiye’nin birçok ilinden gelen beden eğitimi öğretmenleri derslerine sahip çıkmak için Ankara’da buluştu. Kızılay YKM önünde bir araya gelen öğretmenler “Beden Eğitimi Dersimizi Geri İstiyoruz” yazılı tişörtler, şapkalar ve kokartlarla derslerini geri istediler. “Obez bir gençlik istemiyoruz”, “40 değil 160 dakika”, “ Milletvekilleri de KPSS’ye girsin, kazanamayan köyüne dönsün”, “Beden eğitimi 40 minutes, yakında one minutes” dövizleri taşıyan öğretmenler sık sık “Eğitimde tasarruf olmaz”, “Dersimize uzanan eller kırılsın”, “Bakan Çubukçu dersimize dokunma”, “Talim Terbiye, bizden öğren terbiye” sloganları attılar. Öğretmenler birlikte top oynadı, ip atladılar. Öğretmenlerin eylemine Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş ile CHP’li milletvekilleri, ODTÜ Spor Yönetimi’nden öğretim üyeleri de destek verdi.
EĞİTİM ‘BOZ’ TAHTASI
Beden öğretmenleri adına konuşan BEDER Başkanı Bülent Pamuk, yap boz tahtasına dönen eğitim sisteminin son yedi yıldan beri “boz” tahtasına dönüştürüldüğünü, resim, beden ve müzik derslerinin üçü bir arada bir saate indirilmesinin de eğitim sisteminin son bozgunlarından biri olduğunu söyledi. Düzenlemeye göre öğrencilerin dokuzuncu sınıfta bu üç dersten birini zorunlu olarak seçip haftada iki saat okuyacağına, üst sınıflarda ise dersin bir saate ineceğine dikkat çeken Pamuk, bu üç dersin ilköğretim birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar zorunlu olması gerektiğini söyledi. Pamuk, dünyada sporda büyük başarıları olan ülkelerde beden eğitimi derslerinin haftada altı-sekiz saat olduğuna dikkat çekerek, beden eğitimi derslerinin sadece beden eğitimi öğretmenleri tarafından okutulması ve haftada dört saat olması gerektiğini belirtti.
100 ÖĞRETMENİN İŞİNİ 20 ÖĞRETMEN YAPACAK
Resim, beden ve müzik derslerinin, ders çizelgesinde tek bir ders gibi aynı satırda gösterilmesini eleştiren Pamuk, üç branş öğretmeninin okulda gereksiz fazlalık eleman gibi gösterilmeye çalışıldığını ve bunun öğretmenler için onur kırıcı olduğunu belirtti. Uygulamanın, “Atama ve yer değişikliği bekleyen eğitim emekçilerinin daha yirmi yıl atanamayacağı ve yerinden kıpırdayamayacağı” anlamına geldiğinin de altını çizen Pamuk, ayrıca uygulama ile yüz beden öğretmeninin yaptığı işin yirmi öğretmenle karşılanmasının hedeflendiğini dile getirdi.
EYLEMLER DEVAM EDECEK
Resim, müzik ve beden eğitimi derslerinin okul ve dershane kıskacında olan öğrencilerin nefes alabildikleri, göz ardı edilen becerilerini geliştirebildikleri, enerjilerini attıkları dersler olduğunu kaydeden Pamuk, uygulamanın şiddet ve çeteleşme olaylarına çanak tutacağını ifade etti. Ülkenin hukukçuya, mühendise, doktora olduğu kadar sporcuya ve sanatçıya da ihtiyacı olduğunu dile getiren Pamuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nı uygulamadan vazgeçmeye çağırdı.
“Ülkemizden ve gençlerimizden asla vazgeçemeyeceğiz” diyen Pamuk, haklarını elde edene kadar eylemlerine devam edeceklerini duyurdu. Açıklamanın ardından öğretmenler hep birlikte horonlar çekip, karar geri alınana kadar mücadeleyi sürdürecekleri mesajıyla eylemlerini bitirdiler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

İŞÇİLERİN SESİ BAŞKENTTE YANKILANDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...