01 Nisan 2010 00:00

Vurgun yeri Tuzla!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Cemil Ekşi’nin yeni bir yolsuzluğu daha ortaya çıktı. Ekşi’nin müfettiş raporlarıyla...

Paylaş

CHP Tuzla İlçe Başkanı Cemil Ekşi’nin yeni bir yolsuzluğu daha ortaya çıktı. Ekşi’nin müfettiş raporlarıyla ortaya çıkan son marifeti sahte faturalarla 1.3 milyon liralık vurgun.
Orhanlı Belediye Başkanı’yken yaptığı yolsuzluklar nedeniyle görevinden alınan Ekşi ardından CHP Tuzla belediye başkan adayı olmuş kazanamayınca son olarak tartışmalı bir şekilde CHP Tuzla İlçe Başkanı seçilmişti. Cemil Ekşi’nin belediyeye mal ve hizmet alımı yapılmış gibi göstererek, Maliye Bakanlığı tarafından sakıncalı görülen, 3 ayrı firma adına sahte faturalar kestirterek, bir yıl içerisinde belediye kasasını 1.3 milyon lira boşalttığı belirlendi.
TEMİZLİK, KIRTASİYE, TEKSTİL...
Yolsuzluk, İç İşleri Bakanlığı Kontrolörlerinin 2008 yılında belediyeden kesilen çeklerle yapılan ödemelerin, hangi firmalardan mal ya da hizmet karşılığı olduğunu araştırmaları sonucu saptandı.
Soygunun, Orhanlı Belediyesi’ne temizlik, kırtasiye, tekstil ve diğer ihtiyaç malzeme alımları yapılmış gibi gösterilerek; Öz Kağıtçılık, Balin Tekstil, Nuray Tekstil firmalarına ait sahte faturalar karşılığı, belediyenin kestiği çeklerin, Ziraat Bankası Tuzla Şubesi’nden ödenmesiyle gerçekleştirildiği anlaşıldı.
TAHSİLATÇI KİM?
İçişleri Bakanlığı Kontrolörlerince Tuzla Ziraat Bankası’ndan istenen, 2008 yılında kesilmiş Orhanlı Belediyesi’ne ait 45 adet çekin ödeme dekontunda tahsilatların, Ekşi’nin yakın arkadaşı Tuzla Aydıntepe’de bulunan bir firmanın sahibi Kamil Tosun ve yanında çalışanlarca yapıldığı ortaya çıktı.
Üzerlerinde firma sahibi ve çalışanlarının adresi ve telefon numaraları bulanan dekontların hiçbirisinin, faturaları kesen firma yetkilileri tarafından tahsil edilmediği belirlendi. Yapılan araştırmada bu firmaların adreslerinde bulunmadığı, kesilen faturaların maliyeye bildirimlerinin yapılmadığı, tahsilatların o firmalarla ilgisi bulunmayan kişilerce gerçekleştirildiği de tespit edildi.
AYLARA YAYMIŞLAR
Her ay ortalama 100 bin liralık sahte faturalar kestirilerek gerçekleştirilen soygunun bir yıl içinde 1.3 milyon lirayı bulduğu tarih tarih müfettiş raporlarında kaydediliyor.
CHP Tuzla İlçe Başkanı Ekşi hakkında, belediyeye bağışlanan okul arazisini zimmetine geçirerek başka bir hayırsevere satmaktan; iş ortağına 18 imar uygulaması ile 4 adet akaryakıt istasyonu yeri vermeye, tescilli devlet ormanlarını hazırladığı plan ile imara açmaktan; Ömerli Barajı su koruma havzalarına sanayi kuruluşları yapılmasına göz yummaya kadar pek çok iddia müfettişlerce incelenmişti.
46 AYRI SUÇ BULUNDU
Ekşi, müfettişlerin hazırladığı 10 ayrı raporda 46 ayrı konuda suçlu bulunmuştu. İlk dört rapora istinaden Ekşi ve arkadaşları hakkında Tuzla Asliye Ceza Mahkemelerinde açılan dört ayrı davada, toplam 13.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ekşi ve suç ortaklarının siyasi yasaklı olmaları da isteniyor. Hazırlık aşamasında olan pek çok davanın da önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor.
(İstanbul/EVRENSEL)
Ercan Karakaya
ÖNCEKİ HABER

AKP’de ‘Durak’ çok!

SONRAKİ HABER

zama zingo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa