06 Nisan 2010 00:00

Saldırganlar cezalandırılsın!

İşçilere, gazetecilere ve halka saldırıları nedeniyle “Esenyurt’un dayısı” diye anılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na tepkiler sürüyor.

Paylaş

İşçilere, gazetecilere ve halka saldırıları nedeniyle “Esenyurt’un dayısı” diye anılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na tepkiler sürüyor. Esenyurtlu emekçiler yaptıkları eylemle direnişteki belediye işçilerine saldıran ve gazetemiz muhabirinin cep telefonunu gasbeden Kadıoğlu’nun ve korumalarının cezalandırılmasını istediler.
Saldırının yaşandığı Esenyurt Kültür Merkezi önünde gazetemiz okurları tarafından düzenlenen eyleme direnişteki belediye işçileri, Amasyalılar Derneği, Güney Kültür Merkezi, İncirtepe İnönü Derneği, Emek Partisi ve ÖDP de katıldı. Sık sık “AKP yıkılsın Necmi altında kalsın”, “Esenyurt Necmi’nin çiftliği değil”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı gazetemiz okurlarından Özbey Dursun okudu.
BU SALDIRI İLK DEĞİL
Geçtiğimiz cuma günü yapılan saldırının AKP’nin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Özbey, “Esenyurt Belediyesi önünde direnişte olan işçilere Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu beraberindeki koruma ekibiyle bir kez daha saldırmıştır. Bu olay kentimizi yöneten Kadıoğlu’nun ilk icraatı değildir. Kadıoğlu Kızılay binasının basılması, selzedelerin beyzbol sopasıyla tehdit edilmesi, servis isteyen kadınlara hakaret edilmesi olaylarında da karşımızdaydı” dedi.
Saldırı sırasında koruma görevlilerinin Evrensel Gazetesi Muhabiri Sinan Ceviz’e de müdahale ettiğini ve Ceviz’in cep telefonunu gasbettiğini dile getiren Özbey, şöyle devam etti: “Sinan Ceviz yalnızca yaşanan saldırıyı görüntülemek ve halkı yaşananlar konusunda bilgilendirmek istemiştir. Cep telefonu gasbedilerek bu engellenmek istenmiştir. İstediğimi yaparım, kimseye hesap vermem rahatlığıyla hareket edenler bu kez bütün çabalarına rağmen olayı gizleyememişlerdir. Şimdi sıra cezalandırılmalarındadır.”
GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ
Bugüne kadar yaşananların tümünün basına yansıdığını ancak başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hiçbir yetkilinin Kadıoğlu’na “Dur” demediğini belirten Özbey, AKP yöneticilerinin ve hükümetin bu konuda adım atmayacağının ortada olduğuna işaret etti. Son yaşanan saldırıyla ilgili gerekli suç duyurularında bulunulduğunu ifade eden Özbey, “Elbet de yargı kurumlarının harekete geçmesi ve gerekli cezai yaptırımların uygulanması beklentimizdir. Bu sebeple açılacak dava sürecinin de yakın takipçisi olacağız” dedi.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Muhabirimiz Sinan Ceviz’e ve işçilere yapılan saldırıyı kınadıklarını kaydeden Özbey, şunları söyledi: “Bu sebeple yeşil alanların rant alanına çevrilmesine, Esenyurt’un talan edilmesine, belediye işçilerinin haklarının gasbedilmesine, yolsuzluklara ve haksızlıklara daha yüksek perdeden sesimizi çıkaracağız. Belediye Başkanı’nın her adımını izleyecek ve Evrensel’in doğal muhabirleri olarak olup bitenleri deşifre edeceğiz. Mitingde yaptığımız gibi güçlerimizi birleştireceğiz ve bu belediye başkanından kurtulacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DÖRT DUVAR ARASINDAN 8 MART KUTLAMASI

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...