19 Nisan 2010 01:00
SDÜ öğrencileri 1 Mayısa hazırlanıyor
SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri, 1 Mayısa kendi talepleriyle katılmaya hazırlanıyor. Ispartada kutlama yapılmayacağı için Antalyadaki kutlamalara katılacak olan SDÜ öğrencileri, üniversitelerin ticarethanelere dönüştürülmesine, yetkin mühendisliğe ve Bologna sürecine karşı alanlarda olacaklarını söylüyorlar.
Dış Ticaret Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Erdi Doğan, 1 Mayısta üniversite öğrencilerinin talepleriyle alanlarda olması gerektiğini düşünüyor. Parasız, bilimsel, demokratik eğitim talepleriyle; yetkin mühendislik, formasyon ve sözleşmeli çalışmalara hayır demek için 1 Mayısta alanlarda sesimizi yükseltmeliyiz diyen Doğan, katlımın yüksek olması için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Tarih Bölümü 2. sınıf öğrencisi Serkan Kuran, eğitimin paralı olmasından şikayetçi. Öğrencilerin ekonomik sorunları nedeniyle dersleriyle ilgili kaynaklara ulaşamadığını anlatan Kuran, bunların değişmesini istediklerini, bunun için 1 Mayısa katılacaklarını dile getirdi.
Üniversite öğrencilerinin parasız, bilimsel, demokratik eğitim talepleriyle 1 Mayısta alanlarda olacağını söyleyen Kuran, üniversite öğrencilerinin geleceklerine sahip çıkması için TEKEL işçilerinin yaptığı gibi mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.
YETKİN MÜHENDİSLİĞE KARŞI
Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Zeynel Karaca, öğrencilerin 1 Mayısta işçilerin yanında, alanlarda olması gerektiğini dile getirdi. Üniversite öğrencilerinin daha kaliteli bir eğitim için, bilim için, demokratik özerk üniversite için 1 Mayısta alanlarda olması gerektiğini söyleyen Karaca, Mühendislik Bölümü öğrencisi olduğunu, 4 yıllık üniversite hayatından sonra üç yıl yetkin mühendislik yapacağını anlattı. Bu nedenle 1 Mayısa katılacağını belirten Karaca, Üniversite öğrencisi, TEKEL işçisini gelecekte kendi yaşayabileceği sorunların resmi olarak görmelidir diye konuştu.
ISPARTADA DA KUTLANMALI
Sosyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi İbrahim Purçak, 1 Mayısın solcuların eylemi olarak görülmesinin yanlış olduğunu, ortak sorunlara karşı sağcısı solcusu demeden alanlara çıkılması gerektiğini dile getirdi. Üniversite öğrenci temsilciliklerinin, bölüm temsilciliklerinin, kol ve kulüplerin bulunduğunu, ancak buralara hiçbir ödenek ayrılmadığını anlatan Purçak, bu öğrenci örgütlerinin işlevsizleştirildiğini dile getirdi. Buna karşı 1 Mayısta yerlerini alacaklarını söyleyen Purçak, Ispartada kutlama yapılmamasının da yanlış olduğuna dikkat çekti. Purçak, işçilerin, emekçilerin ve öğrencilerin kendi talepleriyle yaşadığı şehirlerde hep beraber 1 Mayısı kutlaması gerektiğini ifade etti. (Isparta/EVRENSEL)
AFİŞ ASANLARA 300 TL CEZA
Öte yandan, Ispartada polis, 1 Mayıs afişlerinin asılmasını engelledi. Dün afiş asmak isteyen Emek Gençliği üyelerine müdahale eden polis, afiş asmanın yasak olduğu iddiasıyla 4 genci gözaltına aldı. Kişi başı 300 TL para cezası kesilen gençler, serbest bırakıldı.
Evrensel'i Takip Et