1 Kasım 2010 00:00

Kitap dolu ilk haftasonu bitti bile...


İSTANBUL Kitap Fuarı Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımı ile Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Bakanın açılışının ardından ilk kitap kuyrukları oluştu. Aktif bir şekilde imza toplayan çevre stantları dikkat çekti.
Kitapseverlerin heyecanla beklediği 29.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Fuarın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaparken yoğun katılımın gözlendiği fuarın onur yazarı Prof. Dr. Doğan Kurban oldu. Onur konuğu ülke ise bu yıl İspanya. Ana teması “İstanbul’u Yazmak” olan fuar 51 yazar, şair, çevirmen ve çizeri ağırlayacak.
SERGİLER, PANELLER...
TÜYAP’ın dikkat çeken salonlarından biri, çevrecilerin yoğunluklu olarak stantlarının yer aldığı salon oldu. Karadeniz’de yapılması planlanan 700’e yakın hidroelektrik santral (HES) projesine karşı mücadeleleri ile tanınan Derelerin Kardeşliği platformu’nun standın HES’e karşı imzalar toplanıyor. Diğer yandan, başka bir stantta çevreciler ve Çevre Bakanlığı arasında sürekli gerginliğe neden olan Allianoi Girişimi’nin standından da Allianoi’ye dikkat çekildi. Çevrecilerin stantları fuar süresince açık kalacak.
Fuarda, Kürt gazeteci Ape Musa, öldürülen sendikacı Kemal Türkler, gazeteci Abdi İpekçi’nin de yer aldığı 36 aydın ve gazetecinin anısına bir sergi yer alıyor. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın organize ettiği “Neden öldürüldüler?” başlıklı sergiye TÜYAP katılımcılarının ilgisi yoğun. 7 Kasım’a kadar açık kalacak olan fuar kapsamında kitap stantlarının yanında yayın evlerinin imza günleri, panel ve söyleşileri yoğunlukta.
İSPANYA EDEBİYATI
FUARDA
Fuarın açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İspanya Kültür Bakanı Angeles Gonzales-Sinde Reig ile birlikte yapmıştı. Günay, açılıştaki konuşmasında, yayın dünyasının eskiye göre geliştiğini belirterek, bir yılda 450 milyon kitap basıldığını, bunun da alıcı ve okuyucunun varlığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Konuşmasında korsan yayıncılığa değinen Bakan Günay, edebiyat kütüphaneleri ve yazar evleri açmaya hazırlandıklarını açıkladı. Pilot olarak İstanbul’un seçildiğini bildiren Günay, daha sonra Adana’da açılacak edebiyat kütüphanesi ve yazar evine Yaşar Kemal, Diyarbakır’dakine Ahmet Arif, Ankara’dakine Mehmet Akif’in adının verileceğini söyledi.
İspanya Kültür Bakanı Angeles Gonzales-Sinde Reig de bu kitap fuarının İspanya ile Türkiye’yi daha da yakınlaştıracağına inandığını söyledi. (İSTANBUL)

Evrensel'i Takip Et