5 Mart 2006 23:00

Önce kötüler belli oldu

Altın Ahududu Vakfı tarafından her yıl sinemanın en kötülerine verilen Razzie ödülleri sahiplerini buldu. Tom Cruise, Oscar ödül töreninden 24 saat önce açıklanan Razzie ödüllerinde birinci sırada yer aldı. Cruise, ödül kategorisine bu yıl eklenen "en sıkıcı" dalında birinci oldu. Cruise bu ödülü, "hamile nişanlısı Katie Holmes ile sergilediği tuhaf davranışlar" sayesinde kazandı. Ünlü oyuncu, geçen mayısta katıldığı "The Oprah Winfrey Show"programında, hoplayarak, zıplayarak Holmes'a aşık olduğunu itiraf etmişti. Cruise'un bu davranışı gece şovlarının komedyenleri için iyi malzeme oluşturmuştu. "Yılın en kötü filmi"dalında eski bir Playboy modeli olan Jenny McCarthy'nin yazdığı ve oynadığı "Dirty Love"Razzie ödülü aldı. Yapımcılarının "günümüz Külkedisi'ni anlatıyor"dediği film yalnızca 58.116 dolar hasılat getirmişti. McCarthy bu filmle "en kötü kadın oyuncu"ve "en kötü senaryo"ödülünü de aldı. "En kötü erkek oyuncu"dalındaki Razzie ödülü de "Deuce Bigalow: European Gigolo"filmindeki rolüyle Rob Schneider'a verildi. Razzie tarafından "aklı bir karış havada varis"olarak nitelendirilen Hilton oteller zincirinin varisi Paris Hilton, "House of Wax"filmindeki ölüm sahnesiyle "en kötü yardımcı kadın oyuncu" ödülünü aldı. Cruise'un eski eşi Nicole Kidman ve Will Ferrel da "Bewitched" filmindeki rolleriyle "en kötü çift"ödülüne layık görüldüler.


'Brokeback' Türkiye sinemalarında gösterilecek Ang Lee'nin yönettiği 'tartışmalı' film 'Brokeback Mountain', Warner Bros. tarafından 'Brokeback Dağı' adıyla 24 Mart'ta Türkiye sinemalarında gösterime sokuluyor. 'Brokeback Mountain / Brokeback Dağı', Amerikan Film Akademisi'nin vereceği 78. Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinin de aralarında bulunduğu 8 dalda aday.


Çekimler zordu Bu yıl verilecek 78. Oscar ödüllerine ''en iyi yabancı film'' dalında aday gösterilen iki Filistinli intihar komandosunun hikayesini anlatan "Paradise Now" adlı filmin Filistinli yönetmeni Hany Ebu Esad, tören arifesinde, film çekimlerinin zor geçtiğini anlattı. Yönetmen Ebu Esad, Beverly Hills'teki Sinema Bilimleri ve Sanatları Akademisi'nde yabancı film dalında Oscar'a aday gösterilen film yönetmenleriyle buluşmasında yaptığı açıklamada, "Film Batı Şeria'nın işgal altındaki Nablus kentinde, İsrail askeri operasyonları ile Filistinli eylemcilerin tehditleri arasında zorlukla çekildi" ifadesini kullandı. Ebu Esad, "Kente girdiğimizde, öldürülmemiz halinde İsrail ordusunun hiçbir sorumluluk taşımadığına dair bir kağıt imzalamamız gerekiyordu. Her gün bombardımanlar, çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı vardı. Sabah uyanınca sokağın İsrail tanklarıyla dolduğu görülüyordu. Bazen, çekimler sırasında yakın bir yerden patlama sesi geliyordu. Kimsenin yaralanmadığını kontrol edip yeniden çekime başlıyorduk" dedi. Filistinli eylemcilerin bazılarının, intihar komandolarını "kahramanlar olarak değil de normal insanlar olarak" gösterdiklerine öfkelendiğini anlatan Ebu Esad, "Çekimi durdurmamızı istediler, ancak reddettik. O zaman rejisörümü kaçırdılar" dedi. Yabancı film dalında aday gösterilen bir başka film olan "Joyeux Noel"in Fransız yönetmeni Christian Carion da 1914'te savaş meydanında Fransız, Alman ve İskoç askerlerin beklenmedik ateşkesini anlatan filmini Fransız ordusunun izin vermemesi üzerine Romanya'da çekmek zorunda kaldığını anlattı. Buluşmaya, Paradise Now ve Joyeux Noel dışında en iyi yabancı film kategorisinde aday gösterilen "Sophie Scholl-The Final Days"in Alman yönetmeni Marc Rothemund, "Tsotsi"nin Güney Afrikalı yönetmeni Gavin Hood ve "Don't Tell"in İtalyan yönetmeni Cristina Comencini de katıldı.

Evrensel'i Takip Et