25 Ocak 2000 22:00

Şehir tiyatrosunda altı oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 6 sahnesinde bu hafta (26-30 Ocak 2000) Lüküs Hayat, Aşk Hastası, Kadın ile Memur, Sokağa Çıkma Yasağı...

Paylaş
Şehir tiyatrosunda altı oyun
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 6 sahnesinde bu hafta (26-30 Ocak 2000) Lüküs Hayat, Aşk Hastası, Kadın ile Memur, Sokağa Çıkma Yasağı, Şu Bizim Evliya Çelebi, Hoşu'nun Utancı, Kendi Gök Kubbemiz, Oyuncaktaki Sır, Tembel Memiş ve Atatürk ve Çocuk adlı oyunlar sahnelenecek.
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde Y. Kenan Işık'ın yazıp yönettiği Aşk Hastası adlı oyun sahnelenmeye balanacak. Oyun; yazdığı şiirlerde imge zenginliğini, anlatım biçemindeki incelik ve içtenlik ile öne çıkan klasik şiirimizin büyük ustalarından Şeyh Galib'in yaşamını dün-bugün ilişkisinde ele alıyor.
Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ise, Civan Canova'nın yazdığı "Sokağa Çıkma Yasağı" adlı oyun sahnelenecek. Arif Akkaya'nın sahneye koyduğu oyunun sahne ve giysi tasarımını Zuhal Soy, ışık tasarımını Aytaç Altunbek, efekt tasarımını Hitay Daycan hazırladı, dramaturgluğunu Arzu Işıtman üstlendi. Sokağa Çıkma Yasağı adlı oyunda Bercis Fesci, Cengiz Keskinkıbe, Kahraman Acehan rol alıyor.
Bu hafta Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde son kez cumartesi-pazar saat 11:00'de Atatürk ve Çocuk oyunu sahnelenecek.
Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde ise 17. yüzyılın ünlü Türk gezgini Evliya Çelebi'nin kırk yıl boyunca gezip, dolaşıp yazdığı seyahatnameden yola çıkarak Melisa Gürpınar'ın oyunlaştırdığı Şu Bizim Evliya Çelebi adlı oyun sahnelenecek.
Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde 28 Ocak'tan itibaren her cumartesi-pazar saat 11:00'de Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın yazdığı Mustafa Arslan'ın yönettiği, dekor-kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz, müzik uygulamasını Hüseyin Tuncel, koreografisini Eftal Gülbudak'ın yaptığı Tembel Memiş adlı oyun sahnelenecek. Muzaffer Demirel, Kutay Kırşehirlioğlu, Aslı İktu, Harika Özovalı, Neslihan Öztürk, Figen Yalçınkaya, Caner Bilginer, Nur Saçbüker'in rol aldığı oyun; geleneksel Türk tiyatrosundan yola çıkılarak tipik Keloğlan masallarından derlenen bir oyun. Çalışmadan, emek sarf etmeden hiçbir değerin yaratılamayacağını ve güzelliklerin ancak emek harcanarak yaratılacağını anlatmaya çalışan eğlendirici, eğitici ve düşündürücü bir oyun.
Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ise, 26 Ocak'tan itibaren sahnelenecek olan Şehir Tiyatroları klasiğine dönüşen Lüküs Hayat müzikali onaltıncı sezonunda da seyirciye "Merhaba" diyor. Haldun Dormen'in rejisiyle sahneye çıkan oyun, çağdaş Türk müziğine büyük katkılarda bulunan Cemal Reşit ve Ekrem Reşit Rey kardeşlerin ölümsüz yapıtları arasında.
Küçük izleyiciler için cumartesi-pazar saat 11:00'de Zerrin Akdenizli Çelenk ve Funda Özşener'in birlikte yazdıkları Şevket Avşar'ın yönettiği, Oyuncaktaki Sır adlı çocuk oyunu sahnelenecek. "Sunulan şartlar ne kadar iyi olursa olsun, çocukluğunu yaşayamayan çocuk mutsuz olur" temasından yola çıkarak yazılan oyun keyifli bir masal atmosferinde sahneleniyor.
Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde Aldo Nikolai'nin yazdığı, Türkçesini Muhittin Yılmaz, yönetmenliğini Mazluk Kiper, dekor tasarımını Barış Dinçel, kostüm tasarımını Aysel Doğan, müziklerini Bora Ayanoğlu, hareket düzenini Selçuk Borak, ışık tasarımını İlhan Ören'in yaptığı "Kadın ile Memur" adlı oyunda Ayşegül İşsever ve Naşit Özcan rol alıyorlar. Bir devlet memuru, işlerinden bunaldığı bir gün bir kadının ziyaretiyle şaşırır. Kadının kim olduğunu, neden geldiğini sorgularken, asıl kadının onun kim olduğunu, ne düşündüğünü sorguladığını fark eder. Devlet memuru tüm yaşamının sorgulanması karşısında sarsılmıştır.
Küçük izleyiciler için cumartesi-pazar saat 11:00'de son kez Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde Hoşu'nun Utancı adlı çocuk oyunu sahnelenecek.
Harbiye Cep Tiyatrosu'nda ise her salı saat 15:00 ve 20:30'da, perşembe vecuma saat 15:00'te Yahya Kemal Beyatlı'dan Sönmez Atasoy'un yazdığı ve Engin Uludağ'ın yönettiği Kendi Gök Kubbemiz adlı oyun sahnelenecek. İstanbul sevdalısı olan ünlü ozan Yahya Kemal Beyatlı'nın yaşantısından kesitler sunulan tek kişilik oyunda Toron Karacaoğlu, Yahya Kemal'i canlandırıyor.
ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin sorunları

SONRAKİ HABER

Sistemin arkaik terminatörü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa