16 Ocak 2000 22:00

EMEP ilçe kongrelerini tamamlıyor

2. Büyük Kongre sürecini başlatan Emeğin Partisi, ilçe kongrelerini gerçekleştiriyor. Ankara ve İzmir'de birçok ilçe örgütü kongrelerini tamamladı.

Paylaş
EMEP ilçe kongrelerini tamamlıyor
2. Büyük Kongre sürecini başlatan Emeğin Partisi, ilçe kongrelerini gerçekleştiriyor. Ankara ve İzmir'de birçok ilçe örgütü kongrelerini tamamladı. Açılış, yoklama, divanın oluşması, saygı duruşu, çalışma ve mali raporun sunulması, tahmini bütçenin sunulması, karar taslaklarının sunularak, karara bağlanması, dilek ve temenniler gibi gündem maddelerinin ardından, konuklara söz hakkı verilen kongreler işçi ve emekçilerin kürsülerine dönüştü.
Kongrelerde konuşan işçi ve emekçiler, işçi ve emekçilere yoğunlaşan saldırılara ve emperyalizmin dayatmalarına karşı mücadele yollarını tartıştılar.
İzmir
İzmir'de de EMEP Buca İlçe Örgütü'nün gerçekleştirdiği kongre, Lokomotif Düğün Salonu'nda yapıldı. ÖDP, Emekli-Sen, ADD yöneticilerinin konuk olarak katıldığı kongrede konuşan Buca İlçe Başkanı Fadime Erdoğan, emekçilerin, kadınların, gençlerin ancak ortak mücadele ederek, antiemperyalist cepheyi geliştirebileceklerini vurguladı. EMEP Çiğli İlçe Örgütü de Martı Kafe'de kongresini yaptı. Divan başkanlığına seçilen İZÖVDER Genel Başkanı Hasan Hüseyin Evin, EMEP'in emekten yana bir parti değil, emekçinin kendi öz partisi olduğunu
söyledi. KESK GYK Üyesi ve Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Sekreteri Hayri Mete'nin de bir konuşma yaptığı kongrede, EMEP Genel Başkanı Tüzel ile Bergama Cezaevi'nde tutuklu bulunan İzmir İl Başkanı Haydar Cenan'ın mesajları da okundu. Yapılan seçimlerde, ilçe başkanlığına Ali Ertik seçildi, ilçe yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Bayram Akgül, Halit Tosun, Hasan Hüseyin Kalkan ve Ayser Akgül. Ayrıca, Aliağa İlçe Örgütü ve Narlıdere İlçe Örgütleri de, kongrelerini gerçekleştirdiler.
Ankara
Ankara'daki ilçe kongreleri, Yenimahalle İlçe Örgütü'nün önceki gün yapılan kongresi ile başladı. Sabri Canca'nın ilçe başkanı seçildiği kongrede, yeni yönetim Şirin Doğan, Rüstem Kahraman, Hüdaverdi Tutgun ve Rıza Ercan'dan oluştu. 200 kişinin katıldığı kongrede ilk sözü alan Yazar Aydın Çubukçu, EMEP'in diğer partilerden en önemli farkının, politikasını, mücadelenin içinden, mücadele eden insanlara kulak vererek ve onların taleplerini gözeterek oluşturması olduğunu vurguladı. Tüm Bel-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Tetik, TÜMTİS Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan ve Yazar-Çevirmen Alaattin Bilgi de kongrede birer konuşma yaptılar.
Adana
Adana'da da Yüreğir İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi'ni yaptı. 300 kişinin katılımı ile Konak Düğün Salonu'nda yapılan kongre öncesi, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, türküler söylendi. Kongrede, ilçe başkanlığına Ali Yiğit yönetim kuruluna da İrfan Aşıroğlu, Mehmet İnceoğlu, Muzzafer Altuntaş, Mustafa Tanyeli getirildi.
Ceyhan'da 100 kişinin katılımıyla ilçe binasında yapılan kongrede ilçe başkanlığına Muhsin Çapkın getirilirken, Supi Abra, Mahmut Soysöz, Yılmaz Ballı ve Kenan Demircioğlu da yönetim kuruluna seçildiler.
Malatya / Çorum
Malatya Merkez ilçede 100'ü aşkın emekçinin katılımı ile yapılan kongrede ise, OHAL'in kaldırılması talebi ve Kürt sorununun Öcalan'ın rehin alınmasına indirgenen çözümü ifade eden emperyalist çözüme karşı, emekçilerin kendi çözümleriyle soruna sahip çıkmaları gerektiği vurgulandı. Kongrede, ilçe başkanlığına Hüseyin Dumlupınar getirilirken, yönetim kurulu Abdullah Bingöl, Bilal Genç, Gülsüm Mansur ve Elif Taş isimlerinden oluştu.
Ezilen, sömürülen tüm insanların aynı hayatı, kaderi paylaşanları, köylerde var olan ise kooperatifler, birlikler gibi örgütlerde bir araya gelen ya da örgütsüz kalan tüm üreticilerin güçlerini EMEP'te birleştirmelerinin vurgulandığı Çorum'da, özellikle tarım reformu adı altında tarımın çökertilmesine izin verilmemesi için köylü kurultayının yapılacağı belirtildi. Çorum'da merkez ilçe başkanlığına Cafer Gökmen, Sungurlu ilçe başkanlığına Hayate Güçtekin, Alaca ilçe başkanlığına Feti Elhan, Mecitözü ilçe başkanlığına Ceyhan Sakat, Laçin ilçe başkanlığına Sadık Gevşek getirildi.
Eğitim-Sen Salihli ve Alaşehir şubeleri, Tekel fabrikası işçileri, ADD Salihli Şube yöneticilerinin katıldığı Salihli kongresinde, Turgut Güler ilçe başkanlığına seçildi.
Kuşadası İlçe Örgütü'nde saat 12.00'de başlayan ve inşaat işçilerinin yoğun katılımının olduğu kongre sonucunda inşaat işçisi Haydar Yalçın başkan seçildi.
Balıkesir Merkez İlçe Kongresi'nde ise yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Kadriye Gümüştaş, Kamil Yadırgı, Kemal Teke, Nefi Karakaş, Oktay Soydan.
EMEP Akhisar İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi'nde ise ilçe başkanlığına Niyazı İncazlı seçilirken, üyeliklere Kazım Yıldız, Hüseyin İbret, Ümit Eylenti ve Ayhan Kaya getirildi.
Kayseri'nin Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde de EMEP kongreleri yapıldı.
Nevşehir ili Avanos İlçesi 2'inci Olağan Kongresi dün yapıldı. İlçe başkanlığına Zafer İnce'nin seçildiği kongre sonucunda yönetim Kuruluna Burhan Duran, Özcan Ceyhan, Ali İhsan Keser ve Mustafa Çelebi getirildi.
ÖNCEKİ HABER

Kürt sorununda 'ayağını denk al' dönemiAİHM'deki dava sonuçlanıncaya kadar Öcalan dosyasını Başbakanlık'ta bekletmeyi benimseyen hükümet, bu süreci bir rehin siyaseti ile sürdürmekte kararlı.

SONRAKİ HABER

Askeri vakfa, süngü zoruyla bağış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...