14 Ocak 2000 22:00

Adana'da elektrik kesintilerine tepki

Adana'da oldukça sık yaşanan elektrik kesintileri halkı çileden çıkarttı. TEDAŞ, bölgeye elektrik dağıtımını yapan ÇEAŞ trafosunun yeterli olmadığını...

Paylaş
Adana'da elektrik kesintilerine tepki
Adana'da oldukça sık yaşanan elektrik kesintileri halkı çileden çıkarttı. TEDAŞ, bölgeye elektrik dağıtımını yapan ÇEAŞ trafosunun yeterli olmadığını söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise TEDAŞ'ın yeterli yatırım yapmadığını vurguladı. Yetkili kurumların birbirini suçlaması ve kesintiler karşısında önlem alınmaması ise Adanalıları mağdur ediyor.
Havaların soğumasıyla birlikte ev ve işyerlerinin büyük bir bölümünde elektrik sobalarının yakılması elektrik sarfiyatını artırırken, TEDAŞ da elektrik kesintilerini artırmaya başladı.
TEDAŞ yetkilileri, elektrikli ev aletlerinin fazla kullanılması ve elektrikle ısınmanın fazla olması yüzünden trafoların sık sık attığını ve semtlerde elektrik kesilmelerinin meydana geldiğini savunurken, Adanalılar ise semtlerinde hemen hemen her gün elektrik kesintisinin yaşandığını vurgulayarak ortada bir haksızlığın olduğunu ifade ettiler.
Beyazevler, Onur, Sucuzade ve Dağlıoğlu mahalleleri sakinleri, bu semtlerde fazla yükleme bahane edilerek sık sık elektriklerin kesildiğini, bu yüzden de elektrikli ev aletlerinin bozulduğunu belirtiyorlar. Elektrik kesintilerinden bıktıklarını belirten semt sakinleri, TEDAŞ yetkililerinden açıklama bekliyorlar.
Beyazevler Mahallesi Muhtarı Orhan Yalçın, TEDAŞ yetkililerinin hiçbir açıklama yapmadığını söyleyerek kesintilerin çok sık olmasından yakındı. Mahalle sakinlerinin TEDAŞ'a ateş püskürdüğünü belirten Yalçın, yetkililerin ileri sürdükleri bahanelere de inanmadıklarını söyledi.
Yatırım yapılmıyor
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, elektrik kesintilerinin TEDAŞ'ın yeni yatırım yapmamasından kaynaklandığını söyledi. Durak, elektrik kesintilerinin, vatandaşların karanlıkta kalması ve elektrikli ev aletlerinin arızalanmasına neden olmasının yanında, şehir suyunun da sık sık kesilmesine neden olduğunu belirtti.
TEDAŞ ÇEAŞ'ı suçladı
TEDAŞ yetkilileri ise son günlerde meydana gelen kesintilerin, Adana şehir merkezini besleyen ÇEAŞ'a ait trafo merkezlerindeki güç yetmezliğinden meydana geldiğini bildirdi. Elektrikli ısıtıcıların yoğun olarak kullanıldığı akşam saatlerinde ÇEAŞ'ın elektrik kesintisi yapılması yönündeki isteğine uyduklarını ifade eden yetkililer, "Aksi halde, şehrin tamamında kesinti olur. Biz de, zorunlu olarak yapıyoruz. Sanayideki kesintilerle ilgili ise hiçbir yetki ve katkımız yok. Meydana gelen lokal arızalar da anında giderilmekte ve yatırımlar hızlandırılmaktadır. Yakın zamanda lokal arızalar asgariye indirilecektir" dediler. TEDAŞ yetkilileri ayrıca, elektrik dağıtımı konusunda bir ayrım yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek, bazı semtlerde kaçak elektrik kullanımı nedeniyle her evde birden fazla elektrikli soba yakıldığını, bu yüzden de trafolara aşırı yük bindiğini ifade ettiler.
ÖNCEKİ HABER

Seattle'ın rövanşı Davos

SONRAKİ HABER

Boeing, Hughes'un

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...