10 Ocak 2000 22:00

Liderler deprem bölgesinde

Recai Kutan, Tansu Çiller, İsmet Sezgin ve Ufuk Uras, deprem bölgesini ziyaret ederek, depremzedelerle bayramlaştı.

Paylaş
Liderler deprem bölgesinde
FP Genel Başkanı Recai Kutan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Genel Başkan Vekili İsmet Sezgin ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, deprem bölgesini ziyaret ederek, depremzedelerle bayramlaştı. FP lideri Kutan, depremden etkilenen yerlerin "Afet Bölgesi" ilan edilmesini istedi. Ramazan Bayramı'nın son gününde deprem bölgesini ziyaret eden Kutan'ın ilk durağı Adapazarı oldu. Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ve bölge milletvekilleriyle Sakarya Belediyesi'ni ziyaret eden Kutan, Belediye Başkanı Aziz Duran'dan bilgi aldı. Aziz Duran, Sakarya'da sadece bir çadırkent kaldığını belirterek, 15 Şubat'tan sonra müteahhitlere yer gösterileceğini, 15 Mart'tan sonra da kalıcı konutların inşasına başlanacağını bildirdi.
Kutan 'takdir-i ilahi' dedi
Kutan da geçen yüzyılın en büyük iki depreminin Türkiye'de yaşandığını ifade ederek, "Allah'tan gelmiş, Cenab-ı Hakk'ın takdiri... Millet de bunu tevekkülle karşıladı" diye konuştu. Kutan, depremden etkilenen yerlerin Afet Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini bildirerek, ekonominin canlanması için de başta belediyeler olmak üzere esnaf kesimine para akışının sağlanması gerektiğini söyledi. Kutan, 12 Ocak'ta yapılacak koalisyon liderleri zirvesine ilişkin bir soru üzerine de "Biraraya gelsinler, bir konuşsunlar bakalım ne karar verecekler" dedi. Gündeminin deprem olduğunu kaydeden Kutan, diğer soruları yanıtsız bıraktı.
Kutan, daha sonra Belediye binasından ayrılarak sokaktaki vatandaşlarla bayramlaştı. Kutan, buradan Valiliğe gelerek Sakarya Valisi Cahit Kıraç'tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Çiller de bölgede
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de, depremzedelerle bayramlaşmak üzere Yalova'ya gitti. Çiller, İl Kriz Masası'nı ziyaret ettikten sonra Tigem Çadırkenti ile Çiftlikköy'de depremzedelerle bayramlaştı. Çiller daha sonra, Kocaeli'nin Tavşanlı, Subaşı, Ulaşlı ve Halıdere beldeleri ile Altınova ve Karamürsel ilçelerini de ziyaret etti. Çiller'in deprem bölgesindeki bayramlaşma programına, İstanbul Milletvekili Celal Adan'ın yanı sıra bazı yöneticiler ile partililer de katıldı.
'Fay, devletin altından geçti'
DTP Genel Başkan Vekili İsmet Sezgin de, Bolu'da depremzedelerle bayramlaştı. Sezgin ve beraberindekiler, Kriz Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Sezgin, depremin faturasının devlete çıktığını belirterek, "Fay hattı sadece deprem bölgesinden değil, devletin de altından geçti. Türkiye'de deprem kuşaklarının nerelerden geçtiği biliniyor. Bu bölgelerde yeniden imar planları yapılmalıdır. Vatandaşlar depreme karşı bilinçlendirilmeli ve dayanıklı binalar inşa edilmelidir" dedi.
Sezgin, Mehmetçik-2 Çadırkenti ve İspanyol Çadırkenti'ni gezerek, depremzedelerin bayramını kutladı. Burada elini öpen çocuklara bayram harçlığı veren Sezgin, Karaçayır mahallesindeki prefabrike konutları da gezdi.
Uras, çikolata dağıttı
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Düzce'ye gelerek depremzedelerle bayramlaştı. Uras, önceki gün Dayanışma Gönülleri'nin bulunduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde ÖDP İl Başkanı Yalçın Can ve partililer tarafından karşılandı. Ufuk Uras, Dayanışma Gönülleri ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra İl Kriz Merkezi'ne geçerek, Kriz Merkezi Başkanı Orhan Öztürk'ten deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Deprem sonrası sivil örgütlerin katkılarının büyük bir boşluğu doldurduğunu belirten Öztürk, Dayanışma Gönülleri'ne teşekkür etti. Uras ise deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Düzce'ye geldiğini belirtti. Uras, daha sonra çadırkentleri ziyaret ederek, depremzedelere çikolata dağıttı.
ÖNCEKİ HABER

HADEP'ten hükümete sağduyu çağrısı

SONRAKİ HABER

Tank ihalesi için teklifler 17 Ocak'ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...