29 Kasım 1999 22:00

Yine çadırda yangın yine bebek ölümü

Deprem bölgesindeki çadırkentlerde kurulan katalitik sobalar can almaya devam ediyor. Düzce'den sonra Kocaeli'de de bir çadırda katalitik soba nedeniyle...

Paylaş
Yine çadırda yangın yine bebek ölümü
İzmit Cephanelik Çadırkenti'ndeki bir çadırda çıkan yangında 1 aylık bebek yanarak öldü. Cephanelik Çadırkenti'nde meydana gelen olayda, anne Halime Kara (21), çocukları 1 aylık Suzan ve 1.5 yaşındaki Ömer'i çadırda bırakarak aynı çadırkentte kalan kayınvalidesine süpürge almaya gitti.
Bu sırada henüz belirlenemeyen bir sebeple çadırda yangın çıktı. Çevrede bulunanların müdahalesiyle Ömer dışarıya çıkartılırken, kardeşi Suzan ise kurtarılamadı ve yanarak öldü. Askerlerin ve İzmit Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin müdahaleleri sonucu yangın söndürülerek yayılması engellenirken, çadır kül oldu. İtfaiye ekipleri, katalitik sobadaki tüpün patlamadığını, 1.5 yaşındaki Ömer'in katalitik sobayla oynayarak yangını çıkarmış olabileceğini, araştırmalarının sürdüğünü belirttiler.
Anne sinir krizi geçirdi
Yangının başlamasıyla çadırına gelen fakat yangına müdahale edemeyen anne Halime Kara, kızının öldüğünü duyunca sinir krizleri geçirdi. Çevredekiler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Kara, sürekli çığlık attı.
Halime Kara'nın komşuları, Suzan bebeğin çadırda doğduğunu ifade ederek, Kara ailesinin evlerinin depremde büyük hasar gördüğünü, deprem sonrası çadırkentte yaşamaya başladıklarını anlattı. Bu arada, Halime Kara'nın eşi Yaşar Kara'nın (24), inşaatlarda günlük işçi olarak çalıştığı, olay sırasında da çadırkentte olmadığı belirlendi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Tele-kulak'tan sonra tele-mektup skandalı
Üst düzey devlet yetkililerinden, siyasilere ve aydınlara kadar çeşitli kesimlerin telefonlarının dinlenildiğinin ortaya çıkmasıyla tartışmaya başladığımız tele-kulak skandalına, şimdi bir de tele-mektup skandalı eklendi.
Eski milletvekili Mahmut Alınak'ın Kars'ın sorunlarının çözümü amacıyla Kars Halk Girişimi'ni oluşturmak için seçmenlerine gönderdiği mektuba postada el koyan Valilik, Alınak hakkında da suç duyurusunda bulundu.
Alınak, yaptığı açıklamada anayasal güvence altında olması gereken haberleşme özgürlüğünü kullanamadığını, bu yolda yeni bir gelişmeyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Milletvekilliğinin sona ermesinden bu yana yaşamını sürdürdüğü Kars'ın sorunlarının çözümü için Kars Halk Girişimi oluşturmayı hedeflediğini, bu yolda katılım sağlanması için tanıdıklarına bir mektup gönderdiğini belirten Alınak, Kars Valiliği'nin 25 Kasım tarihli bir yazısıyla mektuplarına el konulduğunu kendisine bildirdiğini kaydetti.
Valiliğin yazısında "Mektubun usulüne uygun olarak ele geçirildiğinin" vurgulanarak hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunun ifade edildiğini belirten Alınak, "Mektubumun tek satırımda suç yok, biliyorum bunu. Ama yine de yargılayacaklar beni. İnsanları korkutmak için, kaçırmak için yargılayacaklar. Bu ülkede gerçek demokrasi kurulacak, bunu yasakçılar da biliyor. Tedirginlikleri bundandır belki de" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Üç polise tutuklama

SONRAKİ HABER

Ezgilerde köy ve kent uyumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...