17 Kasım 1999 22:00

Emeğe Sesleniş'e Clinton toplatması

İzmir ve Çorlu'da EMEP'in yayınladığı "Emeğe Sesleniş" bültenlerinin dağıtılması yasaklandı. Daha önce de EMEP afişlerinin yapılması yasaklanmıştı.

Paylaş
Emeğe Sesleniş'e Clinton toplatması
İzmir ve Çorlu'da EMEP'in yayınladığı "Emeğe Sesleniş"lerin dağıtılması yasaklandı. Çorlu'da EMEP afişlerini de yapılması yasaklanırken, Antalya'da afişleme yapan iki kişi gözaltına alındı. Selçuk Sulh Ceza Mahkemesi'nin 16 Kasım 1999 tarihli kararı ile "yabancı devlet başkanına tahkir edildiği" iddiasıyla Emeğin Partisi tarafından yayınlanan "Emeğe Sesleniş"in toplatılması ve dağıtılmasının yasaklanmasına karar verdiği bildirildi. Bunun üzerine EMEP İzmir İl Örgütü'ne gelen Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, bir tutanak hazırlayarak parti binasında bulunan "Emeğe Sesleniş"lere el koydu. Öte yandan, Sosyalist İktidar Partisi (SİP)'nin afişlerine de aynı maddeden toplatma kararı verildi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Bütçe ve Clinton protesto edildi
KESK'in 2000 yılı bütçesini protesto kararları doğrultusunda dün yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması yapan kamu emekçileri, kendilerine yoksulluk, sefalet getiren bu bütçeyi asla kabul etmeyeceklerini ilan ettiler.
"Başbakan konakta, insanlar sokakta", "Teslim olmayacağız", "Devlet güdümlü sendikalara hayır", "İnsanca ve onurluca yaşamak istiyoruz", "İnsanız isyandayız", "KİT'ler halkındır satılamaz" yazılı önlüklerle Ulus'tan yürüyüşe geçen kamu emekçileri, yol boyunca "Yoksulluk ve talan bütçesine hayır" mitingine çağrı bildirisini dağıttılar. Sloganlarla Kızılay Sakarya Caddesi'ne kadar yürüyen kamu emekçileri tepkilerini basın açıklamasıyla dile getirdiler.
KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Yıldız, Düzce depreminde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, IMF direktifleriyle kendilerine dayatılmaya çalışılan bütçeyi asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Bütçenin, halkı, emekçileri yoksulluk cenderesine aldığına, halktan toplanan vergilerin borç faizi olarak yağmalandığına vurgu yapan Yıldız, "Bizleri sefalete teslim edemeyecekler, teslim olmayacağız" dedi.
Bütçeyi asla kabul etmeyeceklerini bir kez daha ilan eden Yıldız, 20 Kasım'da Ankara'da yapacakları "Yoksulluk ve Yalan Bütçesine Hayır" yürüyüş ve mitingi ile; Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek Ankara'da 4 Aralık'ta yapacakları mitinge çağrı yaptı.
Clinton protestosu
Kamu emekçileri toplanmaya başladıkları andan, eylemin sona ermesine kadar attıkları sloganlarla ABD Başkanı Bill Clinton'ı protesto ettiler. Polis barikatı karşısında "Emekçiye değil, Clinton'a barikat" sloganı atan kamu emekçileri, eylem süresince Clinton defol, bu memleket bizim" sloganıyla tepkilerini süreklileştirdiler.
Veysel Yıldız da törenlerle karşılanan Clinton'ın Türkiye'ye gelişinin kendileri açısından kabul edilemez olduğunu söyledi. Halkın konuksever olduğunu, ancak Clinton'ın karşılanmasının konukseverlik değil, teslimiyet olduğunu belirten Yıldız'ın sözleri de sık sık Clinton aleyhine sloganlarla kesildi.
ÖNCEKİ HABER

Deprem makyajı dökülüyor

SONRAKİ HABER

On Tiyatro Günü, 'perde' diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...