18 Aralık 2014 05:44

Hukukçular: Tasarı ile sokak infazları artar

Hukukçular AKP Hükümeti tarafından gündeme getirilen "İç Güvenlik Yasa Tasarısı"nın TBMM Genel Kurulu'ndan gelmeden çekilmesini istedi. Hukukçular, tasarının meclisten geçmesi durumunda yargısız infazların artacağını belirtiyor.

Paylaş

Yasin KOBULAN

AKP Hükümetinin gündeme getirdiği "İç Güvenlik Yasa Tasarısı" ile polise geniş yetkiler verilirken, polisin sokak infazlarının önünü açtı. TBMM Adalet Komisyonu'nda üzerinde tartışmalar yürütülen paket, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi bekleniyor.

Daha tasarı TBMM Genel Kurulu'na getirilmeden polisin sokak infazları da başladı. 2 aylık süre zarfından çok sayıda kişi polis tarafından silahla yaralanıp, infaz edildi.

Hukukçular "İç Güvenlik Yasa Tasarısı"nın TBMM'ye gelmeden geri çekilmesini isterken, bu tasarının meclisten geçmesi durumunda yargısız infazların artacağını ifade ediyor.

PROF. DR. SAYMAN: TÜRKİYE HUKUK DIŞINDA

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Sayman, hukuktan istifa ettiğini belirterek, Türkiye'nin hukuk dışına çıktığını, Türkiye'de artık her yerde her şeyin olabileceğini dile getirdi.

PROF. DR. KABOĞLU: TEHLİKELİ BİR DÜZENLEME

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, "Molotofkokteyl, TCK'ya göre zaten suç. Tasarıda ise, molotofkokteyl kullanımı ile hiçbir ilgisi olmayan birçok düzenleme var. Şu halde, hak ve özgürlüklere ilişkin düzenlemeler ile güvenlik kavramı arasındaki ilişki, yakından irdelenmeli. Bir de, her bir düzenlemenin ilgili Anayasa maddesi ile ilişkisi öne çıkıyor. 14 Ekim günü TBMM Başkanlığı'na sunulan metin ve bununla ilgili hükümet çevrelerinden yapılan açıklamalar, Anayasa'ya açık aykırılıkları içeriyor" dedi. Kaboğlu, tasarı ile birlikte yapılan düzenlemenin tehlikeli olduğunu kaydetti.

KANAR: BU TASARI KORKUNÇ BİR TASARI

TBMM’de görüşülen "İç Güvenlik Yasa Tasarısı"na ilişkin Av. Ercan Kanar, "Uzun süredir özellikle son 4 yıldır polis hedef gözeterek, sokak infazlarını uygulanıyor. Bu tasarının gündemleşmesi ile infazlar artmaya başladı. 2006 yılında 'Terörle Mücadele Yasası' kapsamında verilen yetkiler bu yasa ile genişletiliyor. Bu tasarı korkunç bir tasarı. Bu yasal düzenleme Nazi, Mussolini'de yaşanmış olan faşist rejimlere dönülmesi anlamına geliyor. AKP askeri vesayeti kaldıracağını söylüyordu ama polis vesayetini kuruyor" ifadesinde bulundu.

KESKİN: BU TASARI İLE 90'LARDAKİ İNFAZLARA GİDİLMEK İSTENİYOR

Av Eren Keskin ise Türkiye'nin aslında bir hukuk devleti olmadığını kaydederek, "Esas olarak zaten Türkiye Cumhuriyet'i bir hukuk devleti değil. Sürekli değişiklikler yapan bir ülke. Bu defa çok daha ağır hukuk değişiklikleri getiriyor. Cezasızlık yasal hale getiriliyor. Bu çok vahim. 90'lı yıllarda yaşanan yargısız infazların var olması bu yasa tasarısı ile hesaplanıyor" şeklinde konuştu. (Diyarbakır/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

28 milyon hektar tarım toprağı yok edildi

SONRAKİ HABER

İşçi servisi devrildi: 18 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa