06 Aralık 2014 13:25

Esenyali’dan Kobanê’ye Kiz Kardeşlik köprüsü büyüyor

Kampanya bitimini 15 Aralık olarak belirledik. Kampanya bitiminde dernek üyelerimizden ve mahalleli kadınlardan oluşturacağımız bir heyet, topladığımız yardımlarla beraber Suruç’a gidecek. Oradaki savaştan mağdur olan çocuklarımızın, kızkardeşlerimizin yanlarında olacağız.

Paylaş

Merhaba Sevgili Ekmek ve Gül okurları,

Esenyalı’dan Kobanê’ye Kız kardeşlik Köprüsü kurduğumuz günden bu yana derneğimiz ve yönetimle beraber mahallemizde kapı kapı dolaşıp el ilanlarımızı dağıtmaya ve kadınlarımıza kızkardeşlik köprüsünün süreçlerini anlatmaya devam ediyoruz. Amacımız kadınlarımızı IŞİD’in zulmüne karşı bilgilendirmek ve birçok şehirde direnişte olan Kobanêli kızkardeşlerimizle kurulan Kızkardeşlik Köprüsü dayanışmasını büyütmek, bu mücadeleye katmak.
“Ne yapabiliriz, daha fazla nasıl yardımcı olabiliriz?” sorusunun yanıtı olarak her evden birçok fikir çıkıyor. Kimi evindeki kuru gıdasını paylaşıyor, kimi çocuğunun patiğini, çorabını.
Misafir olduğumuz Hasgül’ün evinde de çok sıcak karşılandık. Hasgül ve binadaki 3 komşu kadın arkadaşı da sohbetimize ortak oldu. Kızkardeşlik Köprüsü’nün yalnızca bir yardım amacı gütmediğini, oradaki savaşta kadınlarımıza destek olabilmek için, bir nebze yaralarına merhem olabilmek için yürüttüğümüz kampanyanın sürecini anlatıyoruz.
Aynur ve Hasgül’ün samimi duruşları ve çalışmaya ortak olmaları biz kadınların kadın olarak hiçbir şekilde yalnız kalmadıklarını bir kez daha gösterdi. Ertesi gün Hasgül’ün elinde poşetlerle derneğe gelmesi, Aynur’un dernek içinde çalışmalara katılması, ellerinden geldiğince bu çalışmanın birer parçası haline gelmeleri, bizi de onları da Kobanê adına, kızkardeşlerimiz adına ümitlendirdi.
Her akşam üyelerimizin el ilanlarıyla kapı kapı dolaşmaları, yaptıkları ev ziyaretleri hemen karşılığını buluyor. Ertesi gün ziyaret ettiğimiz ya da el ilanı bıraktığımız mahalleli kadınlardan biri veya bir kaçı derneğe geliyor. Dernekte toplanan yardımları görüyorlar. Düzenlenen koliler, ayrılan gıdalar ve daha birçok şeyi dernek binasında topladığımız için, mahallelli kadınlar da “ben ne katabilirim, nasıl yardımcı olabilirim? Şu anda hangi ürün eksik?” gibi birçok bilgiyi alıp kendi güçlerinin yettiğince kapmanyaya destek oluyorlar.
Kampanya bitimini 15 Aralık olarak belirledik. Kampanya bitiminde dernek üyelerimizden ve mahalleli kadınlardan oluşturacağımız bir heyet, topladığımız yardımlarla beraber Suruç’a gidecek. Oradaki savaştan mağdur olan çocuklarımızın, kızkardeşlerimizin yanlarında olacağız.
Herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyor “Kızkardeşlerimiz için bir tuğla da sen ör” diyoruz. Ellerimiz çoğaldıkça, yürekler de ısınacaktır. Yürekler ısınınca dayanışma büyüyecek ve batıdan doğuya uzanan köprü daha bir anlamlı olacaktır.
Yüksel YILDIZ  / Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği

ÖNCEKİ HABER

elden ele büyüyen bir kız kardeşlik öyküsü

SONRAKİ HABER

Gülsuyu’ndan dayanışmayı ilmek ilmek örüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...