29 Eylül 2014 23:17

Hackerların hedefi oyun severler

Teknolojinin hayatımıza kattığı en büyük yeniliklerin başında İnternet geliyor. Günlük işlerimizde sıklıkla kullanmaya başladığımız İnternet teknolojisi hayatımızı kolaylaştırdığı kadar, bilinçsiz kullanıldığında da kişisel güvenliğimizi tehdit ediyor. Kötü niyetli hackerların yeni hedefi, pazar değeri 300 milyon doları aşan oyun sektörü.

Hackerların hedefi oyun severler
Paylaş

Teknolojinin hayatımıza kattığı en büyük yeniliklerin başında internet geliyor. Günlük işlerimizde sıklıkla kullanmaya başladığımız internet teknolojisi hayatımızı kolaylaştırdığı kadar, bilinçsiz kullanıldığında da kişisel güvenliğimizi tehdit ediyor. Kötü niyetli hackerların yeni hedefi pazar değeri 300 milyon doları aşan oyun sektörü. Oluşturdukları sahte sitelerle kullanıcıların hesap bilgilerini ele geçiren hackerlar, oyuncular arasında endişe yaratıyor. Bugün Türkiye’nin büyük sermayeli bankalarının adıyla bile sahte siteler oluşturabilen bilgisayar korsanları, müşterilerin kredi kartı borçlarını öğrenebileceklerini belirten sahte sitelerle onların hesap bilgilerini ele geçirebiliyorlar. Oyunseverlerin yıllarca emek verip para harcadıkları hesaplarının ve oyun içinde değerli olan eşyalarının çalınmasına sebep olan sahte siteler sadece popüler oyun sitelerinin değil popüler siteler için de bir tehdit oluşturuyor.

SAHTE SİTELER NASIL ÇALIŞIYOR?
Sahte sitelerle ilgili hukuki mücadele  2009 yılından bu yana büyük bir artış gösterdiğini belirten uzmanlar, oyunseverleri sahte sitelerin çalışma  prensibi konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.  

- Hackerlar hedef sitenin kullandığı domaine benzer domain adresleri alıyor. Örneğin NTT Game’nin resmi internet sitesi olan nttgame.com sitesini hedef alan hesap hırsızları nttgarne.com gibi, dikkatli bakılmadığında fark edilmesi zor domainler tercih ediyorlar.

- Hedef sitenin içeriği, ana sayfası ve login ekranı kopyalanıyor ve kullanıcıya sanki doğru site olduğu hissi veriliyor,

- Google, Facebook gibi reklam mecralarında hedef  kitleye yönelik, onları heyecanlandıracak ve tuzağa düşürecek reklamlar veriliyor,

- Sahte siteler ve hedef kitleyi bu sitelere yönlendirecek sahte mesajlar tüm mecralarda dağıtılıyor,

- Sahte sitelere gelen kullanıcıların karşısına ilk önce login ekranı çıkarılıyor ve dikkatsiz kullanıcıların hesap bilgileri ele geçiriliyor.

NASIL ÖNLEM ALMALI? Sahte site tehdidinin önüne geçmek için oyuncuların bilinçlenmesi gerektiğini belirten uzmanlar şu önerilerde bulundu.

 - Oyuncularıın  bir an önce OTP sistemini kullanmaya başlayarak hesaplarını koruma altına alabilirler.

- Oyun sitelerini  tarayıcılarının sık kullanılanlarına ekleyerek yanlışlıkla sahte sitelere gitme şansını azaltabilirler. 

- Resmi site aracılığıyla erişebilecekleri sosyal mecralardaki hesaplardan yapılan duyurular haricinde başka sosyal medya hesaplarının duyurularını dikkate almayarak sahte site tehlikesini en düşük seviyeye indirilebilir.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Libya\'da mahsur kalan inşaat işçileri döndü

SONRAKİ HABER

Ellerinde kalan Passolig\'leri bedava dağıtıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...