09 Temmuz 2014 09:50

3. Havalimanı inşaatında iş cinayeti

3. havalimanı inşaatı şantiyesinde yaşanan iş cinayetinde Osman Ceylan adlı bir işçi hayatını kaybetti. Şantiyede iş makinesi operatörü olarak çalışan Ceylan, iş makinesiyle birlikte sabah saatlerinde gölete düşerek sulara gömülmüştü.

3. Havalimanı inşaatında iş cinayeti
Paylaş

3. havalimanı inşaatı şantiyesinde iş cinayetinde Osman Ceylan adlı bir işçi hayatını kaybetti. Şantiyede çalışan iş makinesi, operatörü birlikte gölete uçtu. Yapılan aramalar sonucu operatör Osman Ceylan'ın cesedine ulaşıldı.

Doğan haber Ajansı'nın haberine göre Eyüp ilçesine bağlı Akpınar Köyü'ndeki 3. Havalimanı inşaat alanında 07.30 sıralarında meydana gelen iş cinayeti şöyle gelişti:

Gölet dolgu sahasında çalışan Osman Ceylan’ın kullandığı iş makinası  döküm yapılan hafriyatı düzlediği sırada kaydı. Bir anda kontrolü kaybeden Ceylan,  iş makinasıyla birlikte gölete düştü. Yaklaşık 10 metreye yakın çamura saplanan Ceylan iş makinasınan çıkmayı başardıysa da,  battığı çamurdan çıkamadı, bir süre sonra gözden kayboldu.  İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye ekipleri iş makinası operatörünü kurtarmak için çalışmalara başladı. Öte yandan olayın duyulmasının ardından olay yerine giden basın mensupları, Jandarma ve şirketin güvenlik görevlileri tarafından kazanın yaşandığı alana sokulmadı.

Osman Ceylan’ın cansız bedeni jandarmanın su altı arama ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmasının ardından göletten çıkarıldı. Öte yandan nöbetçi cumhuriyet savcısı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Osman Ceylan’ın cesedi ambulansla otopsi yapılmak üzere Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SEÇİM İÇİN ACELE EDİLMESİ ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR

Yaşanan iş cinayetine ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, son yıllarda kamu denetiminin yozlaştığını ve hatta tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi. Bu nerenle özellikle şantiyelerde iş kazalarının yoğunlaştığını dile getiren Muhçu, hükümetin son yıllarda yürüttüğü büyük projelerin hepsinde ölümlerin yaşandığını dile getirdi. Devlet projelerinin üretim programlarının bilimsel fenni kriterlere göre değil siyasal programlara göre yapıldığını dile getiren Muhçu, “Hükümet açısından önemli olan her seçimde bu yatırım kararlarının propagandasının yapılması hedeflenmektedir. Bu anlayış çerçevesinde seçimler öncesi projelerin tamamlanması için işler aceleye getirilmektedir. Acele kontrolsüz ve kamu denetimi dışında yapılan üretimler bu kazalara ortam hazırlamaktadır” dedi. Marmaray, metrobüs, 3. köprü, Kuzey Marmara Otoyolu, santral ve baraj inşaatlarında yaşanan ölümlere dikkat çeken Muhçu, hızlı tren inşaatından da artan kaza haberlerinin gelmeye başladığını, Kanal İstanbul projesinin de aynı anlayışla yürütüldüğünü ifade etti. Muhçu,önlemlerin alınmaması halinde kaza sayısının daha da artacağı uyarısında bulundu. Bu projelerin kendisinin de toplum yararı anlayışıyla değil rant ve siyasal yarar amacıyla oluşturulduklarını dile getiren Muhçu, “Bu projeler kentin, çevrenin, tarih ve doğal değerlerin yağmalanmasına neden olmaktadır” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Gazze\'yi havadan vurdu: En az 25 ölü

SONRAKİ HABER

Uğur Kurt\'u vuran polisin \'o andaki görüntüsü\' yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...