09 Haziran 2014 19:02

Lice katliam protestolarına polis müdahalesi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askerler tarafından katledilen Ramazan Baran ve Baki Akdemir için yapılan eylemlere Van, Diyarbakır ve Lice’de polisin saldırısı üzerine çatışmalara yaşanıyor

Lice katliam protestolarına polis müdahalesi
Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askerler tarafından katledilen Ramazan Baran ve Baki Akdemir için yapılan eylemlere Van, Diyarbakır ve Lice’de polisin saldırısı üzerine çatışmalara yaşanıyor

Van'daki Lice protestosuna polisin sert müdahalede bulunması üzerine kent merkezinde olaylar çıktı. Esnaf kepenk kapatırken, polis gördüğünü darp ederek gözaltına alıyor.

Feqiye Teyran Parkı'nda biraraya gelen Vanlılar, polisin kitleyi ablukaya alması üzerine sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi'ni çift yönlü trafiğe kapadı. Polisin yolun trafiğe açılması yönünde uyarıda bulunmasına karşın kitle, Maraş Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Maraş Caddesi'nde kitle adına söz alan BDP İl Başkanı Musa İtah konuşmaya başlar başlamaz, polis kitleye geriden başlayarak gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Polisin sert müdahalesine halk da taşlarla karşılık verirken, Maraş Caddesi'nde başlayan olaylar kentin en işlek caddesi Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokağı'na taştı. Müdahale üzerine esnaf kepenk kapatırken, gazdan etkilenen bir esnaf polise tepki göstermesi üzerine polislerce darp edildi.

Müdahalede Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya ile BDP İl Başkanı Musa İtah da etkilenirken, polis yakaladığı kişileri darp ederek gözaltına almaya başladı.

DİYARBAKIR’DA MÜDAHALE

Diyarbakır’da yüzlerce yurttaşın katılımıyla yapılmak istenen yürüyüşe polis müdahale etti. Müdahaleyle başlayan çatışmalar devam ediyor.

BDP Bağlar İlçe Örgütü önünde toplanan kitle Bağlar Dörtyol'a yürümek istedi. Sento Caddesi üzerinde kitlenin önünü kesen polis yürüyüşe izin vermedi. Yürüyüş yapmakta ısrarcı olan kitleye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesine gençler havai fişek, taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Sento Caddesi'nde başlayan çatışma Cengizler Caddesi'ne de taştı.

CİZRE’DE OLAYLAR BAŞLADI

YDG-H üyesi bir grup Lice için Yafes Mahallesi'nde geçen Tarihi İpekyolu'nu lastikler yakarak trafiğe kapattı. Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken olay yerine gelen polisler gruba gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahalesine taş ve molotofkokteylleri ile karşılık veren grup ile polis arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında zırhlı araçtan inerek yakın mesafeden gruba gaz bombası atan bir polise molotofkokteyli isabet etti. Polis arkadaşlarının yardımıyla yanmaktan son andan kurtuldu.

Bunun üzerine özel harekat timlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polis, Yafes Mahallesi ara sokaklarında akrep tipi zırhlı araçlarla devriye atarak çevreye ras gele gaz bombaları atmaya başladı. Atılan gaz bombaları mahalle üzerinde gaz bulutları oluşturdu. Olaylar yayılarak devam ediyor.

MALATYA'DA BDP'LİLERE IRKÇI SALDIRI

Lice'de yapılan katliamı protesto etmek için açıklama yapan BDP'liler ırkçı bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Polisin ırkçı gruba karşı herhangi bir müdahalede bulunmaması tepkilere neden oldu. Parti binasına giren BDP'lilere yönelik ırkçı saldırı sürüyor.

 

BDP Malatya İl Örgütü, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askerler tarafından vurularak katledilen sivil yurttaşlara ilişkin Malatya Merkez Postanesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklama yapan BDP'li grup ırkçı grubun önce sözlü daha sonra da taşlı saldırısına maruz kaldı. Parti binasına dönen BDP'lilere karşı ırkçı saldırı devam ediyor. Saldırının olduğu sırada olay yerinde olan polislerin ırkçı gruba müdahale etmemesi ve sadece izlemesi tepkilere neden oldu. Kentte gerginlik devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır cezaevi katliamına 5\'şer yıl ceza

SONRAKİ HABER

Elleri kelepçelenip hücreye konuluyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...