05 Eylül 2013 21:24

El Kaide sınırı asker gözetiminde geçiyor

Van’ın Muradiye ilçesinde el Kaide tarafından kandırılıp Suriye’de savaşa gönderilen ve sonra öldürülen İdris Bozkurt’un babası el Kaide’nin sınırı askeri gözetiminde aştığını öne sürdü.Muradiye’nin Rahmin köyünden C.T. isimli kişinin el Kaide’nin örgüt temsilcisi olduğunu

El Kaide sınırı asker gözetiminde geçiyor
Paylaş
İdris Yılmaz

Muradiye’nin Rahmin köyünden C.T. isimli kişinin el Kaide’nin örgüt temsilcisi olduğunu iddia eden anne Etyemez Bozkurt, iki oğlunun da bu kişi tarafından kandırıldığını ileri sürdü.
Oğlunun İstanbul’a çalışma bahanesi ile gittiğini söyleyen anne Bozkurt, oğlundan uzun süre haber alamayınca örgütün temsilcisi C.T’ye gittiğini belirterek, şunları anlattı: “Oğlumdan haber alamayınca C.T’ye gittim. ‘İdris nerede, haber alamıyorum, neden bizi aramıyor senin muhakkak ondan haberin vardır’ diye sordum. O bana, oğlumu merak etmememi ve oğlumun gerçek Müslümanlığı öğrendiğini söyledi. Daha sonra araştırdığımda İdris ve büyük oğlum Cengiz’in de İstanbul Sultanbeyli’de Sadi Hoca diye birinden eğitim aldıklarını duydum.”

FOTOĞRAFINI GÖSTERDİLER

Oğlu ile aralarında uzun bir süre iletişim sıkıntısı yaşadığını söyleyen anne

HATAY’DAN GEÇİYORLAR

Baba Cemil Bozkurt da, Sarı Mehmet ve çevre köylerde el Kaide militanlarının adeta kamp kurduğunu, ellerindeki bazı kitapçıkları çocuklara okuttuklarını belirtti. Oğlu kaybolduktan sonra C.T. ve onun çevresindekilerle iletişime geçtiğini söyleyen Bozkurt, “Suriye’ye gitmek ve oradaki şartları öğrenmek için C.T. ve onun çevresindeki bazı kişilerle iletişime geçtim. Bana Hatay’ın ismini bilmediğim bir köyündeki muhtarın el Kaide’nin elemanlarının sınırdan geçirilmek için parola olduğunu söylediler. Hatta örgüte katılan bir tanesi yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘Hatay’da silahlı eğitimimi tamamladıktan sonra, beni Suriye’ye cihada götürüyorlardı. Sınırda bulunan köy muhtarı bize sınıra kadar eşlik etti. Sınırda bir Türk askeri elinde bize namlusunu uzattığı silahıyla yaklaştı. Muhtar ona işareti verince hemen yol verdi ve geçtik.’ Orada ne dönüyorsa, Türkiye’nin desteği ile dönüyor” dedi. Bir binbaşının gelip daha önce örgüte katılan oğlu Cengiz’in ifadesini ve bazı bilgiler aldığını belirten baba Bozkurt, “Ölen oğlumun TC kimlik numarasını aldı ve Cengiz’e ‘Sen de gittin mi Suriye’ye?​’ diye sordu. Cengiz, ‘Biz zaten sizin desteğinizle gidiyoruz. Siz bizi göndermiyor musunuz? Sınırdan geçerken bütün askerleriniz de bizi görüyor, hiçbiri tek kelime bile etmiyor’ dedi. Bunun ardından binbaşı başını eğdi ve tek kelime demedi” diye konuştu. (VanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye düğümünü G20 çözer mi?

SONRAKİ HABER

28 Şubat davasında 9 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...