13 Ağustos 2013 12:10

Rojava’ya sessiz kalmayın!

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Köseler köyü her yıl düzenlediği kültür şenliklerinin dördüncüsünü gerçekleştirdi. Çepniler Derneğinin organize ettiği şenliğe bu yıl yöre sanatçılarının yanı sıra Özlem Özdil de sahne aldı. Alevi köyü olan Köseler’de her

Rojava’ya sessiz kalmayın!
Paylaş

Rojava’da katliam yapanların şeriatçılar olduğunu söyleyen Sinan Ayık, bu grupların Hükümetçe desteklenmesine tepkili. “Hükümetten katliama tepki göstermediği gibi bu katliamcılara destek çıkıyor “diyen Ayık, 70’ten fazla sivil Kürt’ün öldürüldüğü katliamın kararının Antep’te düzenlenen toplantıda alındığını hatırlatıyor. Ayık, “Bu katliama insanlık namına dur demek gerek” diyor. Amerikan iş birliğiyle Suriye’nin parçalanmaya çalışıldığını öne süren Ali Ayık ise “Türkiye de bu oyuna alet ediliyor. Bu oyuna gelmemeliyiz” diyor.

Suriye’de olup biteni ‘emperyalistlerin oyunu’ olarak değerlendiren Hüseyin Durmaz ise “Son dönemde “Rojava’daki katliamlarda emperyalistlerin oyunu. Buna sessiz kalmamalıyız. Oradaki olaylar devam ettiği sürece bu Türkiye’ye de sıçrar” dedi. ÖSO’nun Antep’te yaptığı toplantıya da değinen Durmaz, “Hükümetin gerçek yüzü ortaya çıktı” dedi.

Mustafa Çelik Hükümetin mezhepçi politikalarını eleştirerek, “Ortadoğu’daki savaş Türkiye’ye sıçrarsa bunun hesabını nasıl verecekler” diye soruyor. Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesinde okuyan Onur Çelik ise “Komşularım Suriyeli. Hepsi üzgün, dışarıya çıkamıyor. Reyhanlı’daki patlamadan dolayı herkes çok sıkıntılı. Böyle giderse bizim de geleceğimiz olmayacak” diyor. Kemal Orak ise Hükümet politikalarının farklı halk ve mezhepleri kışkırttığını belirterek, “Lanet olsun bu politikalara” diyor. , yazıklar olsun” diye tepkisini gösterdi.

KAYMAKAM ELEKTRİK, SU VE YOL YOKLUĞUNU SORUN OLARAK GÖRMEDİ!

Şenlikler kısıtlı imkanlarla yapıldığı için birçok sıkıntı da yaşanıyor. Bu sıkıntıların en başında da elektrik ve su sorunu geliyor. Elektrik ihtiyacı jeneratörlerle karşılanıyor ancak bu konuda aksamalar yaşanıyor. Şenliği düzenleyenler elektrik, su ve yol sorununu daha önce yetkililerin gündemine getirmiş ancak sorunların çözümü için hiçbir adım atılmamış. Şenliğe katılan ve bir konuşma yapan Gaziantep Kaymakamı’nın söyledikleri bu sorunların pek de yetkililerin gündeminde olmadığını gösterdi. “Dördüncüsü yapılan bu şenliklerin üçüne katılma fırsatı buldum. Her yeni şenlik bir öncesine göre daha güzel oluyor. Teknik sıkıntılar olmuş. Bu tür sıkıntılıların olması mümkün. Başka yerlerde de yaşanıyor. Fakat ben görüyorum ki bu sıkıntı, teknolojik aksaklık sizin şenliğinize gölge düşürmemiş” diyen Kaymakam, sıkıntıların giderilmesine ilişkin ise tek söz etmedi. Daha sonra Kaymakamla konuşan Çepniler Derneği yöneticileri sıkıntıların giderilmemesi durumunda artık şenlik yapmayacaklarını iletti. Kaymakam sıkıntıların giderileceği sözünü verdi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tek kişilik öğretmen eylemine müdahale

SONRAKİ HABER

Cenevre-2, Ekim’de ancak toplanabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa