8 Mayıs 2025 22:10

Samsun'da gıda zehirlenmesi: 225 işçi hastanelere başvurdu

Samsun’daki Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan 11 farklı fabrikada çalışan toplam 225 işçi, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi olayı ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri alınan numunelerin incelemesini sürdürüyor.

DHA’da yer alan haberde, Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yemek şirketi tarafından verilen tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısı sonrası rahatsızlanan işçiler ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Tedavi altına alınan 225 işçiden 5’inin hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen yemek şirketi yetkilisi, aşçı ve gıda mühendisinin ise işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Tavuktan olduğu değerlendirilen zehirlenme durumunun, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekiplerince gıda ürünlerinde yapılan analizlerden gelecek sonuca göre karar alınacağı belirtildi. (İşçi Sendika Servisi)

ABONE OL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ekmek, barış, özgürlük

Ekmek, barış, özgürlük

İsrail’in ABD desteğiyle İran’a yönelik saldırıları 8. gününü doldurdu. Emperyalist hedeflerle Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD dizaynı en başta işçi ve emekçi halklar için yıkım yaratıyor. Türkiye’de bugün “savaşa karşı ekmek, barış ve özgürlük” için meydanları dolduracak emekçiler daha iyi bir yaşam istiyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İBB soruşturması kapsamında "Etkin pişmanlık ifadeleri baskı ve tehditle veriliyor" yorumlarına soruşturma açılacak.

Evrensel'i Takip Et