5 Mayıs 2025 08:34

Peru'da kaçırılan 13 madencinin cansız bedenine ulaşıldı

Peru'nun kuzeyinde, yasa dışı madencilikle bağlantılı silahlı bir grup tarafından bir hafta önce kaçırılan 13 madencinin cesedi bulundu.

Yerel basında yer alan habere göre, Pataz eyaletine bağlı La Libertad bölgesinde bulunan cesetlerin, elleri bağlı ve başlarına sıkılan tek kurşunla öldürüldükleri tespit edildi.

Pataz Belediye Başkanı Aldo Carlos Marino, yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddet ve nefretle kınayarak, sorumluların bir an önce yakalanmasını istedi.

Madencilerin çalıştığı şirketten yapılan açıklamada ise Peru hükümetine güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Yasa dışı madencilikle bağlantılı suçlular tarafından acımasızca öldürülen 13 kişinin aileleriyle dayanışma içindeyiz. Böylesine korkunç bir kayıptan duyduğumuz derin üzüntüyü ifade ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Peru Ulusal Polisi, olayla ilgili geniş çaplı bir operasyon başlatıldığını duyurdu.

Peru hükümeti, yasa dışı suç örgütleriyle mücadele kapsamında geçen yıl Pataz eyaletinde olağanüstü hal ilan etmişti.

Güney Amerika ülkesi Peru, dünyanın önde gelen altın üreticileri arasında yer almasına rağmen yasa dışı madencilik ve organize suçla mücadelede ciddi zorluklar yaşıyor. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım
TÜPRAŞ ve Ford işçilerinden mektup var:

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım

Türkiye’nin en büyük ve en kârlı iki sanayi kuruluşu: TÜPRAŞ ve Ford Otosan… İkisi de Koç ailesine ait. Patron, Erdoğan-Şimşek programına güvenerek TÜPRAŞ’ta ücretleri yoksulluk sınırının yarısına inen işçilere yüzde 28 zam dayatıyor. Aynı tehlike Ford işçilerinin de önünde. Gazetemiz aracılığıyla mektuplaşan Ford, TÜPRAŞ ve Novares işçileri “Yoksulluğa karşı gün birlik olma günü” dedi.

TÜPRAŞ'ın 3 yıllık işçi başı kârı: 21 milyon 974 bin TL

TÜPRAŞ'ta işçilerin aldığı ortalama ücret: 35 bin TL

TÜPRAŞ'ta çalışan toplam işçi sayısı: 6 bin 200

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
4 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et