30 Nisan 2025 14:46

Reuters: Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ABD’li yetkililerle görüştü

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani New York’ta ABD Dışişleri yetkilileri ile görüştü, Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasını istedi.

Reuters: Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ABD’li yetkililerle görüştü

Fotoğraf: Mostafa Bassim/AA

Heyet Tahrir El Şam'ın atadığı Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani Birleşmiş Milletler (BM) toplantıları için bulunduğu New York’ta ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. Reuters’a konuşan kaynaklara göre görüşme, Suriye'ye uygulanan yaptırımların kalıcı biçimde kaldırılması hedefiyle yapıldı. Bu görüşme Şeybani'nin ABD Dışişleri yetkilileri ile ABD'de gerçekleştirdiği ilk resmi görüşme olma özelliği taşıyor.

Şeybani’nin hangi ABD’li yetkililerle görüştüğü henüz açıklanmadı. Ancak kaynaklardan biri, görüşmede ABD’nin BM Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Dorothy Shea’nın da yer almasının beklendiğini belirtti.

"Normalleşme planı şu an yok"

Görüşme iddiaları gündemdeki yerini korurken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, HTŞ ile diplomatik ilişkileri normalleştirme yönünde bir planları olmadığını söyledi: “Şu anda Suriye ile diplomatik ilişkilerimizi normalleştirmiyoruz. Politikamızı dikkatle değerlendirmeye devam ediyoruz ve geçici yönetimi eylemleri üzerinden değerlendireceğiz”

Bruce, Şeybani ile görüşme yapılıp yapılmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

ABD’li sözcü, geçici yönetimin bazı temsilcilerinin New York’ta bulunduğunu belirtmekle yetindi. (Dış Haberler)

Evrensel'i Takip Et