30 Nisan 2025 10:33

Kütahya Simav’da dünden bu yana dört deprem meydana geldi

AFAD verilerine göre; dün sabah saatlerinden bu yana merkez üssü Kütahya Simav olmak üzere büyüklükleri 3’ün üzerinde art arda depremler meydana geldi.

AFAD verilerine göre; Simav'da dün gece 00.24’te 3,6 büyüklüğünde ilk deprem deprem meydana geldi, derinliği 7.08 kilometre olarak ölçüldü. İlk depremin ardından saat 05.50’de aynı noktada tekrar 3,6 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, ikinci depremin şiddeti 8.31 kilometre olarak ölçüldü.

Kentte bugün sabah saatlerinden itibaren depremler meydana geldi. Saat 06.04’te merkezi Simav olan 3,5, saat 09.06’da da 3,7 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği 12.7 kilometre ölçüldü. (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım
TÜPRAŞ ve Ford işçilerinden mektup var:

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım

Türkiye’nin en büyük ve en kârlı iki sanayi kuruluşu: TÜPRAŞ ve Ford Otosan… İkisi de Koç ailesine ait. Patron, Erdoğan-Şimşek programına güvenerek TÜPRAŞ’ta ücretleri yoksulluk sınırının yarısına inen işçilere yüzde 28 zam dayatıyor. Aynı tehlike Ford işçilerinin de önünde. Gazetemiz aracılığıyla mektuplaşan Ford, TÜPRAŞ ve Novares işçileri “Yoksulluğa karşı gün birlik olma günü” dedi.

TÜPRAŞ'ın 3 yıllık işçi başı kârı: 21 milyon 974 bin TL

TÜPRAŞ'ta işçilerin aldığı ortalama ücret: 35 bin TL

TÜPRAŞ'ta çalışan toplam işçi sayısı: 6 bin 200

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
4 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et