16 Nisan 2025 15:03

Menemen Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesinde öğretmenlerin açığa alınması protesto edildi

İzmir Menemen'de  Eğitim Sen Menemen temsilciği, MEB'in proje okullara yaptığı öğretmen ve yönetici atamalarına karşı Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Menemen Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesinde öğretmenlerin açığa alınması protesto edildi

Fotoğraf: Evrensel

İzmir — Eğitim Sen Menemen temsilciği, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) proje okullara yaptığı öğretmen ve yönetici atamalarına karşı Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Eğitim-İş ve eski mezunlar da katıldı.

Sendikalı öğretmenlere norm kadro uygulaması

Açıklamayı okuyan Menemen Eğitim Sen Temsilciliğinden Zeynep Güvercin, proje okullarında öğretmen ve yönetici atamalarında uzun süredir siyasi sadakatin belirleyici olduğuna vurgu yaparak, "Şu anda yanında açıklama yaptığımız Menemen Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesinde üyemiz olan 3 öğretmen arkadaşımız,1 Eğitim İş üyesi, 1 Eğitim Bir Sen üyesi ve herhangi bir sendikaya üye olmayan 3 arkadaşımız hiçbir gerekçe gösterilmeden yeniden görevlendirilmemiştir. Bu okulumuza son atanan müdürlerin Proje Okulları Atama Yönetmeliğine aykırı bir şekilde yandaş sendikaya üye olan müdürlerin atanması da dikkat çekicidir" dedi.

"Tüm eğitim emekçilerini birlikte mücadeleye çağırıyoruz"

"Siyasal iktidarın arka bahçesi gibi çalışan atama politikaları sona ermeli" diyen Güvercin, "Eğitimde eşitlik, adalet ve bilimsellik esas alınmalıdır. Bunun için atılması gereken adımlar bellidir. Proje okullarının statüsü keyfiyetten kurtarılmalıdır. Öğretmen atamaları, yönetici atama ve görev uzatma kriterleri liyakata dayalı olmalıdır. Milli Eğitim Bakanı'na tanınan keyfi yetkiler mutlaka sınırlandırılmalıdır. Eğitim Sen olarak bu adaletsizliğe karşı hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğimizi ve tüm eğitim emekçilerini birlikte mücadeleye çağırdığımızı kamuoyuna duyuruyoruz" diyerek tüm eğitim emekçilerine çağrıda bulundu. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Arçelik’ten işçiye harekat
Metal sözleşmesi öncesi sermaye savaşı başlattı

Arçelik’ten işçiye harekat

Erdoğan-Şimşek programının arkasına dizilen metal patronları, 150 bin işçiyi ilgilendiren MESS grup sözleşmesi öncesi harekatı başlattı. Arçelik’te yüksek ücretli işçileri işten çıkarılarak ücret ortalaması düşürüldü, gelir ve üretim artışına rağmen daralma iddiasıyla 200 işçi atıldı, sendikal bürokrasi “Önümüzdeki sözleşmeden beklentiniz olmasın” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
22 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et