23 Mart 2025 06:48

"Haberleri sildi" denilmişti | İBB'den yalanlama

İBB Basın Danışmanlığı, İBB'nin ABD’li şirketle yaptığı 5 milyon dolarlık ‘hibe’ anlaşmasına dair haberleri sildiğine ilişkin iddiayı yalanladı.

"Haberleri sildi" denilmişti | İBB'den yalanlama

Fotoğraf: Evrensel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı, İBB'ye yönelik soruşturma kapsamında ortaya atılan iddialara yanıt vermeye devam ediyor. Açıklamada, İBB'nin ABD’li şirketle yaptığı 5 milyon dolarlık ‘hibe’ anlaşmasına dair haberleri sildiğine ilişkin iddia yalanlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Basın Danışmanlığı, soruşturmaya yönelik iddialara ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Yayımlanan "Yalanlar/Gerçekler 12" açıklamasında bu kez "Delilleri ortadan kaldırıyor" iddiasına yanıt verildi. İBB'den söz konusu iddia hakkında yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Yalan: İBB, ABD’li şirketle yaptığı 5 milyon dolarlık ‘hibe’ anlaşmasına dair haberleri sildi. Delilleri ortadan kaldırıyor yalanı.

Gerçek: Hayır, haber silinmedi. İbb.İstanbul sitesi kamu sorumluluğunda yayın yapar. Haber arşivine dileyen herkes ulaşabilir. Ancak VPN kullanan bazı hesapların İBB sistem güvenlik duvarı tarafından engellenmesi, haberin kaldırıldığı anlamına gelmemektedir. Bu durum teknik bir güvenlik önlemidir.

Gazetecilik, haberin içeriğini ve bağlamını araştırmayı gerektirir. İBB Basın Danışmanlığından doğru bilgiye ulaşmak mümkündür ve hüküm vermeden önce kaynağı kontrol etmek herkesin sorumluluğudur.İBB ve USTDA arasında imzalanan 5 milyon dolarlık hibe anlaşmasına dair haber, İBB’nin resmi internet sitesinde yayındadır.  İlgili habere şu linkten dileyen herkes ulaşabilir." (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım
TÜPRAŞ ve Ford işçilerinden mektup var:

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım

Türkiye’nin en büyük ve en kârlı iki sanayi kuruluşu: TÜPRAŞ ve Ford Otosan… İkisi de Koç ailesine ait. Patron, Erdoğan-Şimşek programına güvenerek TÜPRAŞ’ta ücretleri yoksulluk sınırının yarısına inen işçilere yüzde 28 zam dayatıyor. Aynı tehlike Ford işçilerinin de önünde. Gazetemiz aracılığıyla mektuplaşan Ford, TÜPRAŞ ve Novares işçileri “Yoksulluğa karşı gün birlik olma günü” dedi.

TÜPRAŞ'ın 3 yıllık işçi başı kârı: 21 milyon 974 bin TL

TÜPRAŞ'ta işçilerin aldığı ortalama ücret: 35 bin TL

TÜPRAŞ'ta çalışan toplam işçi sayısı: 6 bin 200

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
4 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et