11 Mart 2025 07:22

Eskişehir - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu ay farklı yaş gruplarına hitap eden 5 yeni oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bugün ilk gösterimini gerçekleştireceği Turgut Özakman'ın kaleme aldığı "Ben Mimar Sinan" adlı oyunun yönetmenliğini usta rejisör Murat Atak üstlendi.

Şehir Tiyatroları sanatçısı Emre Demirci'nin rol aldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımını Berna Kafkas, Işık Tasarımını ise Cemal Öztürk gerçekleştirdi.

Kadın hikayelerinin anlatıldığı, Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı, Sibel Arıcan'ın yönettiği "Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin", Ali Eyidoğan'ın yazıp yönettiği, hem çocuklar hem yetişkinler için sahnelenen aile müzikali "Anka Kuşların Yolculuğu", modern çağın iletişim sorunlarını ele alan Behiç Ak'ın yazıp, Şehir Tiyatroları sanatçısı Murat Danacı'nın yönettiği "Tek Kişilik Şehir" adlı oyun izleyicilerle buluşacak.

Bu arada Alman oyun yazarı Ingeborg Von Zadov'un yazdığı, Servet Aybar'ın Türkçeye kazandırdığı Şafak Özen'in yönetmenliğini üstlendiği "Pompenya" adlı oyun da çocuklar için sahnelenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hakkı Kuş, 27 Mart'ta Dünya Tiyatro Günü'nün kutlandığını hatırlatarak, "Şehir tiyatroları olarak bir ilke daha imza atıyoruz ve Dünya Tiyatro Günü'nü mart ayında 5 yeni oyunla prömiyer yaparak ay boyunca seyircilerimize sunuyoruz" ifadelerini kullandı. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım
TÜPRAŞ ve Ford işçilerinden mektup var:

Yoksulluk duvarını birlikte yıkalım

Türkiye’nin en büyük ve en kârlı iki sanayi kuruluşu: TÜPRAŞ ve Ford Otosan… İkisi de Koç ailesine ait. Patron, Erdoğan-Şimşek programına güvenerek TÜPRAŞ’ta ücretleri yoksulluk sınırının yarısına inen işçilere yüzde 28 zam dayatıyor. Aynı tehlike Ford işçilerinin de önünde. Gazetemiz aracılığıyla mektuplaşan Ford, TÜPRAŞ ve Novares işçileri “Yoksulluğa karşı gün birlik olma günü” dedi.

TÜPRAŞ'ın 3 yıllık işçi başı kârı: 21 milyon 974 bin TL

TÜPRAŞ'ta işçilerin aldığı ortalama ücret: 35 bin TL

TÜPRAŞ'ta çalışan toplam işçi sayısı: 6 bin 200

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
4 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et