06 Haziran 2023 11:42

İstanbul'da gerçekleşecek Haziran ayı etkinliklerinden sizin için seçtiklerimiz

İstanbul'da Haziran ayı boyunca sahnelenecek konserleri, festivalleri, film ve stand up gösterilerini sizin için derledik.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul, haziran ayında çeşitli festivallere, konserlere, sergilere ev sahipliği yapacak. Bu ay boyunca takip edebileceğiniz etkinlikleri sizin için derledik.

ADALAR'DA CAZ

“Her yerde, herkes için sanat” mottosuyla yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı’ndan gelenekselleşecek bir festival daha geliyor: “Adalar’da Caz”…

İBB Kültür, Adalar’da yaza cazla “merhaba” diyecek. Bu yıl ilki düzenlenen festivalde birbirinden özel isimler sahne alacak. Tüm İstanbulluların katılabileceği “Adalar’da Caz”, Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da 8-11 Haziran’da gerçekleşecek.

8 Haziran Perşembe günü saat 18.25’te Kabataş İskelesi’nden hareket edecek ada vapurunda başlayacak olan festivalde müzikseverlerle ilk buluşacak isim Sarp Maden Quartet olacak. Vapur Büyükada’ya vardığında ise saat 19.30’da Büyükada Atatürk Meydanı’nda müzikseverleri Önder Focan Aubergine (Patlıcan) Project karşılayacak. Ardından saat 20.30’da ise Mercan Dede sahnede olacak. “Adalar’da Caz”, 11 Haziran Pazar gününe kadar Büyükada Atatürk Meydanı, Çelik Gülersoy Kültür Merkezi, Heybeliada Pazar Yeri, Burgazada Eski İskele Meydanı ve Kınalıada İskele Meydanı’nda devam edecek.

Festivalde Sarp Maden Quartet, Önder Focan, Mercan Dede, Ezgi Aktan, Celal Kadri Kınoğlu, Gürol Ağırbaş, Kerem Görsev, Elif Çağlar, Karambola, Telvin, Uninvited Cazz Band, Kolektif İstanbul, Birsen Tezer, Tolga Bilgin, Ozan Musluoğlu, Erdem Özkan, Melis Sökmen, Burcu Karadağ, Sibel Köse, Anıl Şallıel, Evren Can Gündüz ve Uzaylılar, Olcay Saral, Jehan Barbur, Ari Barokas, Bülent Ortaçgil, Çiğdem Erken, Deniz Çakır, Tuğrul Tülek ve Sattas sahne alacak.

“Adalar’da Caz”ın bir araya getirdiği müzikseverler için festivalde Asena Akan ile “Kendini Akort Et”, Gençlerle Müzik Atölyesi, Sibel Köse, Baki Duyarlar ve Cem Aksel ile “Farklı Enstrümanlarda Caz Müziğine Yaklaşım” ve Selen Gülün ile “Caz Müziğinde İz Bırakan Kadınlar” söyleşileri de katılımcılarla buluşacak.

Festival ile ilgili detaylara www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.

“SEMTİMDE ORKESTRA”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Orkestralar Müdürlüğü, bütün bir yaz boyunca sürecek “Semtimde Orkestra” adlı konser programıyla kentin dört bir yanında ücretsiz müzik şöleni sunmaya hazırlanıyor.

Haziran ayı boyunca 29 farklı dinletiyle 11 noktada müziği İstanbullularla buluşturacak İBB Orkestraları’nın rotasında; Ataşehir,  Bakırköy, Beykoz,  Beylikdüzü, Eyüp, Fatih, Kadıköy, Kağıthane, Pendik, Şişli ve Üsküdar yer alıyor.

“Semtimde Orkestra” konser serisinin ilki İBB Kent Orkestrası ile Maçka Parkı’nda 7 Haziran’da gerçekleşecek. Açık havada müzik ziyafeti yaşatacak İBB Kent Orkestrası, İBB Türk Sanat Müziği Topluluğu, İBB Türk Halk Müziği Topluluğu, İBB Mehteranı ve İBB Bandosu’nun konserleri Eylül ayına kadar sürecek.

İBB Orkestraları’nın Haziran ayı ücretsiz konser programı için tıklayın.

BİR YAZ AKŞAMI PERA KUARTET

Pera Klasikleri, Haziran ayında “Bir Yaz Akşamı” temalı konserle devam ediyor. Bu konser için özel olarak bir araya gelen “Pera Kuartet” flütlü dörtlüsü, Pera Müzesi dinleyicileri için J. Pachelbel, J.S.  Bach, W.A. Mozart, F. Schubert, G. Bizet ve F. Devienne seslendirecek. Didem Karakaya (Flüt), Doğu Kaptaner (Keman), Nora Heder (Viyola), Sedef Erçetin Atala (Viyolonsel)'dan oluşan kuartet 10 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 19:30'da Pera Müzesi'nde sahne alacak. 

BABYLON SOUNDGARDEN 24- 25 HAZİRAN'DA

Kendine Has’ın sunduğu Babylon Soundgarden festivali, Yapı Kredi bomontiada’da 24-25 Haziran'da gerçekleşecek. Festivalde Athena, Melike Şahin, Can Bonomo, Islandman, Aga B, Kolektif İstanbul, Deli Bakkal, Bahr, Su Sonia, Yalnayak ve Efza sahne alacak. Turkish Edits, Radyo Eksen DJ’leri (Gülşah Güray, Güven Yıldız, Gülşah Turgut ve Nikki Wild), Eray Düzgünsoy ve Undomondo ise Babylon ve avluda DJ setinin başına geçecek.

İstanbul Müzik Festivali kapsamında Fazıl Say & Serenad Bağcan 14 Haziran 2023 Çarşamba günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde olacak.

Kamufle, Deniz Tekin, Sattas, Hedonutopia, Emre Fel, The Away Days gibi pek çok müzisyen de Taksim Blind'de Haziran ayında sahne alacak.

ZEKİ DEMİRKUBUZ'UN İLK SERGİSİ “HAYAT” MÜZE GAZHANE'DE

Müze Gazhane’nin yeni etkinlik alanı L Binası’nda, yönetmen Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel sergisi “Hayat” 8 Eylül’e kadar Müze Gazhane L Binası’nda görülebilir. Demirkubuz'un 2009’dan bu yana çektiği 78 fotoğrafı içeren serginin küratörlüğünü Nurhak Kaya, sanat yönetmenliğini ise Ebru Yılmaz üstleniyor.

FİLM GÖSTERİMLERİ

Müze Gazhane'de izleyebileceğiniz filmler ise şöyle:

  • 6 Haziran Salı, 20.00 | Salı Sineması: Çiçek Abbas (Sinan Çetin,1982) – Konuk: İlyas Salman
  • 13 Haziran Salı, 20.00 | Salı Sineması: Karanlık Gece (Özcan Alper, 2022) – Konuk: Özcan Alper
  • 20 Haziran Salı, 20.00 | Salı Sineması: Kim Mihri (Berna Gençalp, 2022) – Konuklar: Berna Gençalp, Yonca Ertürk, Berat İlk, Feride Çetin
  • 27 Haziran Salı, 20.00 | Salı Sineması: Bizim Aile (Engin Orbey,1975) 

STAND UP

Müze Gazhane'de izleyebileceğiniz stand up gösterileri şöyle:

  • 11 Haziran Pazar, 20.00              | Gülmek Yakışır: Deniz Alnıtemiz (Stand Up)
  • 17 Haziran Cumartesi, 20.00     | Deniz Özturhan (Stand Up)
  • 18 Haziran Pazar, 18.00              | Gülmek Yakışır: Buse Sinem İren (Stand Up)
  • 25 Haziran Pazar, 18.00              | Gülmek Yakışır: Çok da Fifi (Stand Up) (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Fransa'da emeklilik düzenlemesine karşı 14'üncü grev: Yüz binler sokağa çıktı

SONRAKİ HABER

Numan Kurtulmuş TBMM Başkanlığı adaylığı için başvurusunu yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa