22 Şubat 2023 11:18

Narlı çadırkampta Eğitim Sen dayanışmaya çağırıyor

İzmir KESK grubu gönüllüleri, Narlı'daki çadırkampta çocuklarla ve dezavantajlı gruplarla iletişime geçerken, kampın ihtiyaçlarını karşılamaya, yardımların ulaştırılmasını organize etmeye çalışıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Deniz DALKIRAN
Birkan BULUT
Antep

Maraş'ın Narlı beldesindeki çadırkampa destek çağrısı sürüyor. Kente gönüllü olarak gelen İzmir KESK grubu çadır çadır gezerek çocuklarla iletişime geçiyorlar, oyuncak dağıtıyorlar. Eğitim-Sen’den gelen Önder Canveren çadırkamptaki görevlerini; bireysel gereksinimi olan dezavantajlı gruplara yardım etmek, çadırkamptaki ihtiyaçları karşılamak, buraya gelen yardımların tasnifi ve dağıtımı ve köylere yardımları ulaştırmak olarak özetliyor.

Canveren, üç gözlemimi paylaşacağım diyor: "Birincisi Maraş Merkez’de enkazlardan gelen o kokunun tarifi yok. İkincisi enkazların büyük bir kısmında depremzedeler, iş makinelerinin gelmesini ve hayatını kaybeden yakınlarının cenazelerini almak istiyor. O bekleyiş çok ağır ve acı. Üçüncüsü dün gece çadırda kalan bir teyzem devlet elbette bir gün gelecektir dedi. Bunu söylediğinde depremin üstünden 12 gün geçmişti. Kelimelerin buradaki acıyı ve çaresizliği anlatmasına imkan yok, tüm Türkiye’yi dayanışmaya çağırıyorum."

İNSANLAR OKULLAR AÇILACAK MI DİYE BİLE BİZE SORUYORLAR

Eğitim emekçileri olarak buradaki öğrencilere yönelik çalışmaları hakkında ise, "Önce okul çağındaki çocukları gezdik ve onların ihtiyaçlarını tespit ettik. Bugün Gaziantep’te onlar için alışverip yapıp, ihtiyaçlarını giderdik. Şu anda da çocuk oyun ve danışmanlık çadırı kuruyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eğitim ya da sosyo-psikolojik destek gibi hizmetlerine rastlamadım. Hatta insanlar okullar açılacak mı diye bile bize soruyorlar” dedi.

Sosyal medya platformlarında açılan önlük giyilerek yardım yapılmasına yönelik tartışmalar hakkında Canveren, “Amacımız reklam değil. Birincisi kim olduğumuzu anlatmak. İkincisi eğitim ifadesinin kendisi değerli bizim için. Eğitim sendikası olarak çocuklarla ilgilenmek için bu önlükleri giyiyoruz” dedi.

 Canveren, Çadırkamp’taki en büyük sorunun ise tuvalet ve banyo olduğunu söylüyor. Bölgedeki depremzedeler ise tuvaletin büyük bir problem olduğunu söylüyor. Çadırkamp’ın kendi tuvaletini kullanamadıklarını, Taziye Evi’ndeki tuvaletlere de deprem olur korkusuyla giremediklerini belirtiyor. Birçok depremzede tuvaletlerini enkazın oraya yapmaya tercih ediyor.

ÖNCEKİ HABER

TTB, YÖK'e depremzede tıp öğrencilerinin durumuna dair yönerge yazısı gönderdi

SONRAKİ HABER

Veteriner Demiral: Deprem bölgesinde hayvan sağlığı insan sağlığıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...