01 Aralık 2020 09:31

9 aylık hamile kadın Kovid-19 olduğu gerekçesiyle tedavi edilmedi, hayatını kaybetti

9 aylık hamile olan Dönüş Kılınç Kovid-19'a yakalandı. Sancıları başlayınca Pendik Medipol Hastanesine gitti. Ancak hastane 'koronavirüslü hasta bakmıyoruz' dedi. Dönüş Kılınç hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç Kovid-19'a yakalandı. Aylarca kontrol amaçlı gittiği Pendik Medipol Hastanesine alınmayan Kılınç’a hastane yönetimi, “Biz pandemi hastanesi değiliz. Diğer hastalarımızı korumak için kovidli hasta kabul etmiyoruz” dedi. Kılınç hayatını kaybetti.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, İstanbul'da yaşayan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç 9 aylık hamileyken koronavirüse yakalandı. Evde karantinaya giren Kılınç sancıları artınca eşi Ramazan Kılınç eşini 9 ay boyunca kontrol için gittiği Pendik Medipol Hastanesine götürdü. Ancak hastaneden, "Pandemi hastanesi değiliz. Eşinizi kabul edemeyiz. Pandemi hastanesine götürün" yanıtını aldı. Kılınç ailesi iki hastane daha gezdi ancak 'prosedür' gerekçesiyle geri çevrildi. Eşi evde fenalaşan Kılınç bu kez başka bir özel hastanenin yolunu tuttu. Dönüş Kılınç, burada hemen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.

“KAPIDAN İÇERİ ALMADILAR”

Ramazan Kılınç şunları anlattı: “Eşimin koronavirüse yakalandığını söylediğimde bizi kapıdan içeri bile almadılar. Ben de hastane müdürünü aradım. Bana, 'İçerdeki hastaları korumak için kovidli hastaları kabul etmiyoruz. Biz pandemi hastanesi değiliz. Yönetim bu yönde karar aldı' dedi. Israr edince, 'Eşinizin koronavirüs testi negatif çıkınca gelin' yanıtını verdi. Eşim sancılar içinde kıvranıyordu. Biz de Marmara Eğitim Araştırma Hastanesine gittik. Ancak burada da, 'Kovidli hamile kadınlara tedavi yapamıyoruz. Devletin tedavi için bize verdiği bir kota var. Bu kotayı aşamayız' diyerek bizi eve gönderdiler.”

ÇOCUK KURTULDU

Dönüş Kılınç eve geldiğinde sancıları arttı. Eşi bunun üzerine yine Medipol Hastanesini aradı. Kılınç aldığı yanıtı şöyle anlatıyor: "Eşinizin testi negatif çıktıysa gelin. Yoksa kabul edemeyiz."

Ramazan Kılınç, bu kez de eşini başka bir özel hastaneye götürdü. Avrupa Yakası'ndaki bu hastane Kılınç'ı hemen ameliyata aldı. Ramazan Kılıç, ameliyattan çıkan doktorun kendisine söylediklerini şöyle anlattı: “'Eşinizi neden ilk buraya getirmediniz. Neden bu kadar geciktiniz? Eşinizin durumu çok ilerledi. Maalesef ameliyat sırasında entübe oldu. Kendisini kaybettik. Eğer biraz daha geç kalsaydınız çocuğu da kaybedecektik' dedi. Bakın bu da bir özel hastaneydi. Ama bizi kabul ettiler. Medipol ise bize kapıları sonuna kadar kapattı. İlk günden beri buranın hastası olmamıza rağmen... Eğer isteselerdi eşimi burada da ameliyata alabilirlerdi. Bir insanın canı bu kadar ucuz mu?"

Pendik Medipol Hastanesinden ise Kovid-19’lu hastaların 1 ay öncesine kadar kabul edilmediği, ancak şu anda kabul edilip edilmediğiyle ilgili bilgi verilmedi.

FAHRETTİN KOCA'YA SORULAR: SORUŞTURMA AÇILDI MI?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, Medipol Hastanesi için soruşturma açılıp açılmadığını sordu. (HABER MERKEZİ)

 

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan sosyal medyayı hedef aldı: Denetimin olmadığı dijitalleşme faşizme götürür

SONRAKİ HABER

Sendika ve meslek örgütlerinden "Dr. Şeyhmus Gökalp'i serbest bırakın" çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...