09 Ekim 2020 14:09

UCİM, çocuk istismarına karşı tüm illerde yapılanma çalışması başlattı

2014'ten beri çocuk istismarına karşı mücadele yürüten Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, 81 ilde yapılanma çalışmalarına başladı.

Diyarbakır UCİM | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) 81 ilde yapılanma çalışmalarına başladı. 2014 yılında çocuk istismarına karşı çalışmalarına başlayan dernek 2017’de Mersin Merkezli kuruldu. Bölge illeri dahil olmak üzere yapılanma çalışmalarına başlayan dernek 66 ilde 55 bin üyesiyle çocuk istismarına karşı mücadelesini sürdürüyor. UCİM Koordinatörlerinden Semra Yansıt, derneğin istismara uğrayan çocuklara psikolojik ve hukuki desteğin yanı sıra, çocuklar ve ailelere bu noktada eğitimlerin de verildiğini dile getirdi. 81 ilde UCİM Önleme ve İzleme Merkezleri açmayı hedeflediklerini aktardı.

ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK SAĞLIYORUZ

Yansıt, derneğin çocukların maruz kaldığı istismar öncesi ve sonrası eğitimlerin verdiğini belirterek çocuk istismarını önlemede eğitimin önemine dikkat çekti. Yansıt, “Dernek olay yaşanmadan önce müdahale etme amacı var. Bunun yolu nereden geçiyor? Okullardan, dışarıdan, sokakta çocuklarla ilişkili olan herkesten öğretmen, anne, baba ve herhangi bir vatandaş da olabilir. Çocuklarla ilişkili herkese eğitimler düzenlemek. İstismarı nasıl önleyebiliriz? Çocuğun istismara uğradığını nasıl öğrenebiliriz? Böyle bir durumla karşılaştığımız zaman nereye başvurmamız gerekiyor? Bunların eğitimini düzenliyoruz. Olay yaşandıktan sonra da hem psikolojik destek hem de  hukuksal destek sağlıyoruz. Hukuki süreçte yaşanan olayı kamuoyuna taşıyarak, gündemde tutmaya çalışıyoruz” dedi.

66 ilde 55 bine yakın üyelerinin olduğu ve çocuk istismarına karşı verilen mücadelede tamamen gönüllülük esasıyla çalıştıklarını ifade eden Yansıt, 81 ilde önleme ve izleme merkezlerini açmayı hedeflediklerini söyledi. Yansıt, Derneğin sağladığı desteklerin uzmanlar tarafından ücretsiz bir şekilde  sağlandığını da ekleyerek “ İstismara uğrayan ya da buna tanık olan kişi ucim.org.tr web sayfamıza girerek ‘ihbar et’ butonuna tıkladığı zaman, ihbarda bulunulan ildeki kişinin kimliği gizli tutularak dernek gönüllüleri tarafından gerekli incelemelerin ardından derneğin avukatları tarafından hukuki süreç başlatılıyor” dedi. Yansıt, her ilde önleme ve izleme merkezleri açmak üzere 81 ildeki sivil toplum örgütleri ile görüşmelerde bulunarak süreci hızlandırma çalışmalarının başladığını belirterek konuşmasını noktaladı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da pandemi gerekçesiyle durdurulan seferler mağdur ediyor

SONRAKİ HABER

CHP’li Arı: GSM operatörlerinin silinecek olan ceza tutarları ne kadar?    

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...