02 Mart 2020 10:30

İhlas Haber Ajansından skandal haber: Hava durumu mültecileri sevindirdi

İhlas Haber Ajansı (İHA) skandal bir habere imza attı. Meteorolojik bilgilerde denizlerin sakin olacağı bilgisini veren İHA, “Meteorolojiden mültecilere sevindiren haber” başlığını kullandı.

Fotoğraf: İHA

Paylaş

Mültecilerin Avrupa’ya geçişlerinin engellenmeyeceği açıklamaları sonrası mülteciler sınır kapılarına ve kıyılara akın etti. İnsan kaçakçılarının televizyonlarda boy gösterdiği, mültecilerin botlara binip geçişlerinin canlı yayınlarda izlendiği günlerde İhlas Haber Ajansı (İHA) skandal bir habere imza attı. Meteorolojik bilgilerde denizlerin sakin olacağı bilgisini veren İHA, “Meteorolojiden mültecilere sevindiren haber” başlığını kullandı. Ajans haberinde “Mültecilerin Avrupa’ya gidişlerine yönelik sınır kapılarının açılmasının duyulması üzerine, kıyılara akın eden mülteciler için meteorolojiden sevindirici haber geldi” derken, denizlerde havanın sakin olacağını söyledi.

Ajans haberinde binlerce mültecinin Avrupa’ya geçişlerinin devam ettiği bilgisini verirken şöyle dedi:

“Zaman zaman olumsuz hava koşulları ve denizdeki fırtınadan olumsuz etkilenen mülteciler geçişler için hava meteorolojik verileri dikkatle takip ederken bugünkü tahminler mültecileri sevindirdi.

Ege Denizi üzerinden geçiş yapan mülteciler için bu hafta karada ve denizde hava şartlarının gayet uygun olacağı görülürken, Aydın ve çevresinde en düşük hava sıcaklığının 9 derece olacağı, sıcaklıkların 22 dereceye kadar yükseleceği belirtildi.

Öte yandan, denizlerde de hava sıcaklığının yüksek, rüzgarın şiddetinin oldukça düşük olduğu yönündeki meteorolojinin tahmin açıklamaları en çok mültecileri sevindirdi.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Oluç: İdlib neden kapalı kapılar ardından tartışılacak?

SONRAKİ HABER

Mecliste koronavirüs önlemi: Dezenfekte ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...