28 Şubat 2020 10:17
Son Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2020 11:39

Kremlin Sözcüsü Peskov: Erdoğan ve Putin, 5 ya da 6 Mart'ta yüz yüze görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki telefon görüşmesine dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan açıklama geldi.

Fotoğraf: Kayhan Özer/Cumhurbaşkanlığı/DHA

Paylaş

İdlib’de yaşanan gelişmeler sonrasında bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan açıklama geldi. Peskov, Erdoğan ve Putin'in 5 ya da 6 Mart'ta yüz yüze görüşeceğini söyledi.

Görüşmeye dair ilk açıklama Kremlin’den geldi. Erdoğan ile Putin ile İdlib'deki gerilim nedeniyle yaptıkları görüşmenin içeriğine ilişkin yapılan açıklamada, “Liderler Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumun normalleşmesi için ek tedbirler alınması hususunda anlaştı” denildi.

Açıklamada telefon görüşmesinde, İdlib'deki gerilimin dindirilmesi adına Rusya ve Türkiye'nin ‘ilgili kurumları arasındaki istişalelerin yoğunlaştırılması’na karar verildiği belirtildi.

"Türk askerler de dahil çok sayıda kişinin ölmesine sebep olan İdlib'deki gerilim nedeniyle ciddi anlamda endişe duyulduğunun" telefon görüşmesinde her iki lider tarafından da dile getirildiği kaydedildi.

Kremlin açıklamasına göre telefon görüşmesinde, Rusya ve Türkiye savunma bakanlıkları üstünden yapılan koordinasyonun verimini artırmanın önemli olduğu da kaydedildi.

Kremlin ofisi, söz konusu telefon görüşmesinin Türkiye'nin inisiyatifi üstüne gerçekleştiğini de ekledi.

ALTUN’DAN AÇIKLAMA: YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELERİ KARARLAŞTIRILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Putin-Erdoğan görüşmesine dair açıklama yaptı. Altun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı” dedi.

İdlib’de 33 TSK askerinin ölmesine sebep olan saldırıya ilişkin açıklama yapan Rus yetkililer, Suriye İdlib'de Suriye ordusunun vurduğu bu noktada Türk askerlerin bulunduğunun kendilerine iletilmediğini söylüyor. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırı anında Türk askerlerinin terörist grupların üyeleri ile aynı noktada bulunduğu açıklamasını yapmıştı. Bunu, Türk askerlerin İdlib’de konuşlanmış olduğu noktaları Rusya'ya bildirdikleri yönündeki Türkiye Savunma Bakanlığı açıklaması takip etmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un açıklamasına göre, Putin ile Erdoğan 5 ya da 6 Mart’ta bir araya gelecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Düzce'de işçi servisi kaza yaptı: 15 yaralı

SONRAKİ HABER

1 Mart Ekmek ve Gül buluşmasını ve 8 Mart hazırlıklarını Şenay Kumuz'la konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa