17 Şubat 2020 06:26

Melih Gökçek döneminde "FETÖ'cülerin kooperatifine" 3 kat fazla inşaat hakkı tanınmış

AKP’li Melih Gökçek döneminde, Belediye Meclisinde alınan kararlarla "FETÖ’cülerin kurduğu kooperatife" normalinden üç kat fazla inşaat hakkı tanındığı ortaya çıktı.

Soldan sağa: Kadir Topbaş, Melih Gökçek, Recep Altepe | Fotoğraf: @06melihgokcek/Twitter

Paylaş

Ankara'da AKP’li Melih Gökçek döneminde, Belediye Meclisinde alınan kararlarla, bir kısmı hakkında hâlâ yakalama kararı bulunan savcı Şadan Sakınan, eski Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgezmez ve “Kozmik Oda’nın savcısı” olarak nitelenen Mustafa Bilgin’in kurdukları Aygen Konut Yapı Kooperatifine, normalinden üç kat fazla inşaat hakkı tanındığı ortaya çıktı.

EGM TALİP OLDU, TOKİ'YE DEVREDİLDİ, TEK SATIRLIK İLANLA SATILDI

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, Melih Gökçek yönetiminin, "FETÖ’cülerin kurduğu kooperatife" sağladığı avantajın merkezinde Keçiören Saray bölgesindeki 1 milyon 885 bin 925 metrekarelik arsa var.

İlk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), arsayı, üzerine Uluslararası Polis Akademisi ve bağlı eğitim birimlerini yapmak için bedelsiz olarak Maliye Bakanlığı’ndan temmuz 2008’de istedi. Bakanlık 29 Temmuz 2008'de yazdığı yazıyla bu isteği olumlu değerlendirdi. Ancak ilerleyen süreçte arsa TOKİ’ye devredildi. Arsa, daha sonra sadece bir taliplinin teklif verdiği tek satırlık ilanla düşük fiyata satıldı.

Habere göre, iki yurttaş, satış işlemini, TOKİ’ye yaptıkları yazılı başvuruda şöyle dile getirdi:

“Bu arazilerin Eskişehir yolundaki TEMAKENT arazileri satış ilanının içinde bir satır yer verilerek satışa çıkarıldığı ve sadece bir taliplinin teklif verdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu arazilerin büyük bir kısmının metrekaresi 8 TL’den satıldığını öğrendik. Şurası mahalli emlak piyasasından da öğrenilebilir ki bu arazilerin metrekarasi 40-50 TL’den aşağı değildir.”

ARSANIN İMAR PLANINI YAPMA İŞİ, RAHMİ BIYIK'IN ŞİRKETLERİNE VERİLDİ

İmar izni olmayan arsanın planını yapma işi, Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğukan İmar ile Birlik Harita İmar’a verildi. Şirketlerin sahibi ve TUSKON’a bağlı Anadolu İşadamları Derneğinin (ANFED) üyesi Rahmi Bıyık hakkında "FETÖ" soruşturmasından yakalama kararı bulunuyor.

ARSANIN EMSALİ 1,5 OLARAK BELİRLENDİ

İmar altlığı konut yapımına yasak olan, “Rekreasyon alanı” statüsündeki arsaya Belediye Meclisinde normalinden 3 kat fazla inşaat hakkı tanındı. Belediye yönetimi tarafından arsanın emsali 1,5 olarak belirlenirken, bitişiğindeki arsalara emsal 0,5 olarak verildi. Yani 100 metrekare arsası olan bir yurttaşa üzerine 50 metrekarelik inşaat yapma hakkı tanınırken, avantaj sağlanan aynı büyüklükteki arsa üzerine 150 metrekare inşaat yapma hakkı tanındı.

Söz konusu arsa üzerine konut yapmak için iki kooperatif kuruldu. Bu kooperatiflerden biri olan Aygen Konut Yapı Kooperatifinin yöneticileri, eski savcı Şadan Sakınan, eski Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgezmez ve savcı Mustafa Bilgili oldu. Sakınan ve Boşgezmez "FETÖ" soruşturmalarında halen firari durumdayken, Bilgili bir davadan mahkumiyet aldı. Bilgili ayrıca “Kozmik Oda’nın savcısı” olarak niteleniyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dolar haftaya 6 liranın üzerinde başladı (17 Şubat 2020)

SONRAKİ HABER

İntihara sürüklendiği öne sürülen Arkeolog Kaçmış'ın savunmasında mobbing detayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa