13 Şubat 2020 16:40

HDP Kadın Meclisi: Gülistan Doku nerede?

HDP Kadın Meclisi, Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku’nun akıbetini sordu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Gülistan Doku’ya ilişkin HDP Kadın Meclisi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Gülistan Doku’nun etkili bir soruşturma yürütülmediği için bulunamadığı belirtilirken, iktidarın Doku’nun kaybolmasının üzerinden muhalefeti hedef alarak olayın üstünü örtmeye çalıştığı ifade edildi.

"İKTİDAR, GÜLİSTAN’I BULMAMAKTA ISRAR EDİYOR"

Açıklamada Gülistan Doku’nun kaybolmasının üzerinden 40 gün geçmesine rağmen kendisinden haber alınamadığı ve Doku’nun kaybedilmesinde şüpheli olarak görülen erkek arkadaşı Zaynal Abarakov hakkında etkili bir soruşturma yürütülmediği belirtildi.

İktidarın olayı manipüle ederek muhalefeti hedef haline getirdiği ifade edilen açıklamada “Polis, 11 Şubat günü Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili ESP Diyarbakır il binasına giderek, Gülistan’ın en son ESP Diyarbakır İl binasında görüldüğüne dair ihbar aldıkları iddiasını gerekçe olarak göstermiştir. Gülistan'ı bulmak için yeterli çabayı göstermeyenler, polis marifetiyle Diyarbakır'daki ESP İl binasına giderek hedef şaşırtmaya çalışmaktadır. Böylece Gülistan'ı bulmamakta ısrar eden ve kaybedilmesinin üzerini örtmeye çalışan iktidar, bunu muhalefete dönük bir baskı aracına da dönüştürmek istiyor. Kararlıyız, ısrarlıyız. Gülistan bulunana kadar asıl muhataplara 'Gülistan Doku nerede?' diye sormaya devam edeceğiz” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emsal Atakan: Oğlumun katili yerine bana dava açtılar

SONRAKİ HABER

Bağdat'ta kadınlardan hükümet karşıtı protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...