04 Şubat 2020 10:05

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Devlet Gülistan Doku olayını geçiştirmeye çalışıyor

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Dersim'de kaybolan Gülistan Doku'yu sordu: Devlet bu olayı geçiştirmeye, üstünü örtmeye çalışıyor. Tam bir aydır Gülistan Doku'ya ulaşılamıyor.

Fotoğraf: HDP Basın Bürosu

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Temelli’nin açıklamasından satır başları şöyle:  

"DEVLET, GÜLİSTAN DOKU OLAYININ ÜSTÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"

“Gülistan Doku nerede? Devlet bu olayı geçiştirmeye, üstünü örtmeye çalışıyor. Tam bir aydır Gülistan Doku'ya ulaşılamıyor. Giderek artan kayıp vakaları var.  Adalet mekanizması sadece bizle ilgileniyor.” 

“Elazığ’da depremde siyasi tutsakların kapısı açılmıyor, adli suçlularının kapısı açılıyor.” 

“TAKSİTLİ DOĞAL GAZ DÖNEMİ BAŞLADI”

“Ekonomi alanına baktığımızda durum her gün daha vahim bir hâl alıyor. TÜİK rakamları çarpıtmaya devam ediyor. Enflasyon sepetinde ‘çok seçiciler’. En fazla fiyat artışının olan kalemleri kaldırıyorlar. TÜİK’in enflasyonu sahici değil.  Asgari ücretliye yapılan zam bir ayda bitti. Ülkede taksitli doğal gaz dönemi başladı.” 

KIZILAYA’A ELEŞTİRİ

“Kızılay'a yardım gündeme geldi. Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na aktarılmış. Çok iyi kazanmışlar, nasıl kazanmışlar ki kazançlarının bir kısmını Ensar'a aktarmışlar. Kamuya vergi zararı yaratma peşindeler. İşte yolsuzluk ve talan aklı budur. Bu akıl ülkeyi daha fazla yoksullaştırmaktadır.” 

“Bu iktidardan kurtulmak için daha büyük adımlar atılmalıdır. 23 Şubat'taki kongremize herkesi bekliyoruz. Gelin birlikte demokrasi ittifakını var edelim. Bu iktidardan kurtulmanın yolunu bulalım. Bu kabusa hep birlikte son verelim.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul İtfaiyesi depreme hazır mı?

SONRAKİ HABER

5 yaşındaki Efe Tektekin'i öldüren zırhlı polis aracının şoförü görevinin başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa