23 Kasım 2019 10:02
Son Güncellenme Tarihi: 23 Kasım 2019 10:53

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: İddia Saray menşeli, amaç partimize kumpas kurmak

CHP Merkez Yürütme Kurulu "Saray'a giden CHP'li" iddiasına ilişkin olağanüstü toplandı. Parti Sözcüsü Öztrak toplantı sonrası "İddia Saray menşeli, amaç partimize kumpas kurmak" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak | Fotoğraf: Kaan Ulu/DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda "Saray'a giden CHP'li" iddiası ele alındı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Saray menşeli iddianın amacı CHP'ye kumpas kurmaktır" dedi.

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir’de yaptığı basın açıklamasında, Rahmi Turan’ın “Saray’daki CHP” yazısına dair konuştu. Faik Öztrak açıklamasında, “Sayın Genel Başkanımız katıldığı bir televizyon programında, Saray’ın CHP içerisinde karışıklık çıkarmak istediğini, bunun için de özel hazırlıklar yaptığını kamuoyuna duyurmuştur. Bugün geldiğimiz nokta Sayın Genel Başkanımızın tespitlerinin haklılığını ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak’ın soru almadığı basın açıklaması şöyle:

“Türkiye birkaç gündür Sayın Rahmi Turan’ın kaleme aldığı yazılar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni tartışıyor. Bunun kimin değirmenine su taşıdığı bellidir. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın gerçek gündemi işsizliktir, gençlerin evde kahvelerde boş oturmalarıdır. Ödenemeyen çek ve senetlerdir, mutfaklardaki boş tencere ve hayat pahalılığıdır. Borç ve işsizliğin yarattığı çaresizlik hissiyle ailelerimizin evlatlarını da yanlarına alarak bu dünyadan göç etmeleridir."

"SORULARIN VE SORUNLARIN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Sakarya tank palet fabrikası peşkeşidir. ABD Başkanı’nın Erdoğan’ın şahsında milletimize ettiği hakarete hak ettiği cevabın verilememiş olmasıdır. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında şehit ve gazi yakınları için toplanan milyonlarca liranın akıbetidir. Birileri şimdi ipteki cambaza bak diyerek bu sorunların ve soruların üstünü örtmeye çalışmaktadırlar."

"GENEL BAŞKANIMIZIN TESPİTLERİNİN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI"

"AKP Genel Başkanı, daha Barış Pınarı Harekatı’nın başında yaptığı açıklamayla kendi partisi dışındaki partileri dizayn etme niyetini açıklamıştır. Önceliğinin 'Millet İttifakı’nın dağıtılması' olduğunu açıkça ifade etmiştir. Sayın Genel Başkanımız katıldığı bir televizyon programında, Saray’ın CHP içerisinde karışıklık çıkarmak istediğini, bunun için de özel hazırlıklar yaptığını kamuoyuna duyurmuştur. Bugün geldiğimiz nokta Sayın Genel Başkanımızın tespitlerinin haklılığını ortaya koymaktadır."

"SARAY MENŞELİ OPERASYONUN AMACI AÇIK"

"Gazeteci Rahmi Turan bu bilgiyi 'Saraya yakın bir kaynaktan' aldığını söylemiştir. Aynı bilginin başkalarına da servis edildiği bilinen bir husustur. Saray menşeli bu operasyonun amacı gayet açıktır. İktidara yürüyen, vatandaşın dertlerine derman aradığı adres olarak gördüğü CHP’de karışıklık çıkarmak, CHP’ye kumpas kurmaktır."

"MİLLETİN GÜNDEMİNİ KARARTMAK İSTEYENLERE FIRSAT YARATILIYOR"

"CHP’ye karşı düzenlenen bu kumpasın düğümünün çözülmesi için yapılacaklar bellidir. Gazeteci Rahmi Turan, Saray'a yakın kaynağını açıklamıştır. Şimdi bu isim de bu bilgiyi hangi saraylıdan aldığını derhal açıklamak zorundadır. Bu açıklanmadığı sürece milletin gerçek gündemini karartmamak isteyenlere fırsat yaratılmaktadır."

"SARAY MEMURLARININ OPERASYONLARI"

"Saray memurlarının operasyonuyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn etmek kimsenin haddi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn edecek tek güç vardır; o da üyelerimizin seçtiği kurultay delegelerimiz ve milletimizdir. Şimdi biz Cumhuriyet Halk Partililere düşen görev, birlik ve beraberlik içinde CHP’nin kararlı iktidar yürüyüşünü sürdürmektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan 25 Kasım çağrısı: Krizsiz, şiddetsiz, savaşsız, sömürüsüz bir dünya için

SONRAKİ HABER

"Saray'a giden CHP'li" iddiası | Rahmi Turan: Kaynağım Talat Atilla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...