22 Kasım 2019 11:33

Erdoğan'dan "Saraya giden CHP'li" açıklaması: Bay Kemal ispatlasın

Erdoğan, Beştepe’de bir CHP'li ile görüştüğü ve "Sen CHP’nin başına geçmelisin" dediği iddiasını yalanladı: "Bay Kemal, senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum…"

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

AKP İzmir İl Başkanlığında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'ye gelen bir CHP'li ile görüştüğü iddiasını yalanladı ve CHP Genel Başkanı Kamal Kılıçdaroğlu'na hitaben "Bay Kemal, senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmezsen CHP’nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"EKSİKLERİMİZİ, YANLIŞLARIMIZI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

"Bizim anlayışımızda seçmene küsme, darılma, vatandaşı suçlama gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Siyasette daima 'Hesaba çekilmeden önce nefsinizi hesaba çekin' anlamında bir hareketiz. Eksiklerimizi yanlışlarımızı telafi etmeye çalışıyoruz. Bugünlere sürekli kendimizi geliştirerek geldik. Biz 'Aşkınan çalışan yorulmaz' diyerek bu yolda yürüdük."

"BİR BAYANA ‘ULAN ŞU KADINI SUSTURUN’ DENEBİLİR Mİ?"

"Bizim gözümüzde tüm makam ve unvanlar geçicidir, fanidir. Bunlar milletin kendisine hizmet etmemiz için verdiği emanetlerdir. Ana muhalefet, CHP bunun farkında değildir. Lafı geldiğinde hanım kardeşlerime saygı gösterdiklerini söylerler. Parlamentoda Grup Başkanvekilimiz Özlem kardeşimize ne yaptıklarını gördünüz. İfadeye bakın; ‘Ulan şu kadını susturun’. Bir bayana ‘Ulan şu kadını susturun’ gibi bir ifade kullanılabilir mi? Bunu kullanana 'Bunlar edepsiz, ahlaksız’ dedim."

"BAY KEMAL, SENİN ORALARDA NE İŞİN VAR?"

"Bunlar bu parlamentoda 50 civarında hanım milletvekilinin bu duruşunu hazmedemiyorlar. Bunlara göre kadın hizmetkar olmalı. Bunlara göre kadın bahçıvan olmalı. Tarlada domates biber toplasın, böyle olmalı. Karşılarında hukukçu gördükleri zaman kuduruyorlar. Bir hukukçu olarak hazmedemiyorlar. Onlar istese de istemese de AK Parti’nin hanımları bunları aşa aşa iktidara yürüyorlar. Suriye’de Barış Pınarı Harekatı ile bizim sınırlarımızı taciz eden teröristlere haddini bildirdik mi? O terör koridorunu yapamadılar. Bay Kemal ne dedi? Bizim Suriye’de ne işimiz var… Bay Kemal senin oralarda ne işin var."

"GÜYA BİR CHP’Lİ İLE GÖRÜŞMÜŞÜM"

"Güya ben Külliye’de bir CHP’li ile görüşmüşüm. Ben! Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler, 'Görüşme olmadı' dediler. Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal, senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmezsen CHP’nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski Eynesil Belediye Başkanı Somuncuoğlu: Rabia Naz'ın mavi balina oynadığını duydum

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın tanıttığı yeni "yerli ve milli" halının maliyeti belli oldu: 324 bin TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...