22 Kasım 2019 20:22
Son Güncellenme Tarihi: 22 Kasım 2019 21:26

Rahmi Turan, Beştepe'de Erdoğan ile görüşen kişinin Muharrem İnce olduğunu söyledi

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li siyasetçinin Muharrem İnce olduğunu söyledi. Muharrem İnce ise bu iddiayı yalanladı.

Muharrem İnce | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li" yazısıyla ilgili konuştu. Turan, "Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş" dedi. İnce ise bu iddiayı yalanladı.

sozcu.com.tr'ye konuşan Rahmi Turan, kaynağının kendisine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de görüşen CHP'li siyasetçinin Muharrem İnce olduğunu söylediğini belirtti. "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li" yazısıyla ilgili konuşan Turan şunları söyledi:

"Uzun bir süredir tedavim nedeniyle Londra'dayım. Yani ortadan kaybolduğum falan yok. Son 2 gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de şimdi sizden öğrendim… O zaman Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum. Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu önemli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım. Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu. Ama önemli bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek…'

MUHARREM İNCE'DEN YANIT GELDİ

Muharrem İnce ise Rahmi Turan'ın iddiasını yalanladı.

CNN Türk'te Gündem Özel proramına konuk olan CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, canlı yayında Muharrem İnce'nin kendisine gönderdiği mesajı okudu. İnce, iddia sonrası Barış Yarkadaş'a gönderdiği mesajda, "Böyle bir görüşmeye dair kanıt varsa Taksim'de kendimi yakarım" dedi. İnce daha sonra Yarkadaş'a gönderdiği ikinci mesajda "Ben gerçeğin peşindeyim. Gerçek diye bir derdim var" dedi.

İNCE: YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ

Muharrem İnce, Turan'ın iddiasına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. İnce, şunları söyledi:

"Daha ilk günden Rahmi Turan’ın dile getirdiği iddiaların merkezine benim adımın oturtulacağını bana gelen bilgiler doğrultusunda tahmin etmiştim. Bunun benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik bir operasyon olduğunu ve bunun Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini biliyordum. Tahminlerimde yanılmadım. İddiaların benimle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur, olamaz. Bu bana, benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırıdır. Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve kaynağım dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız"

"Bu iş elbette sadece yargıyla sınırlı kalmayacaktır. Siyaseten bu operasyonun parçası olan ve Cumhurbaşkanlığı seçim akşamından bu yana şahsıma yönelik kampanya yürütenlerle de hesaplaşmamız kamuoyunun huzurunda devam edecektir.

CHP yönetimi bu saatten sonra konuyu geçiştiremez. Bu konuyla ilgili benim üzerimden mutlaka bir disiplin soruşturmasını da başlatmalıdır. Ya da taraf olarak konuyu yargıya taşıyıp kendi duruşunu göstermelidir"

Öte yandan #MuharremİnceSeniSeviyoruz etiketi Twitter'da Trend Topic (TT) listesine girdi.

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan 20 Kasım'da yayımlanan yazısında, CHP’li bir siyasetçinin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü söyledi. Turan görüşmede, Erdoğan’ın CHP’li siyasetçiye, "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum" dediği öne sürüldü.Turan, CHP'li siyasetçinin gündem olmasının ardından kaynağının endişelendiğini belirterek, "Saray’a çıkan CHP’linin ismini unutacağıma söz verdim" dedi.

Turan'ın iddiası üzerine gözler Muharrem İnce’ye çevrilmiş ancak İnce, 20 Kasım'da Twitter hesabından "CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP’ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa, saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır" çağrısı yapmıştı.

Konuyla ilgili, CNN Türk canlı yayında Hande Fırat’ın programına mesaj gönderen Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptığını söylemişti. İnce, "O kişiyi kendisine sordum. Bildiğini söylemedi. O ‘şeref yoksunu’nu söyleyin dedim. Yarın ayrıntılı bir görüşme yapacağım. Bence böyle bir görüşme yok" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 21 Kasım'da katıldığı canlı yayında iddiaların doğru olduğunu düşündüğünü ve Erdoğan'ın CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yaptığını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da 21 Kasım'da yaptığı açıklamada, Rahmi Turan'ın, Erdoğan'ın CHP'li bir siyasetçi ile görüştüğü iddialarını yalanlamış ve şunları söylemişti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği şeklindeki iddialar gerçek dışı" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de 12. hafta | Sivasspor liderlik koltuğuna alıştı

SONRAKİ HABER

ABD Başkanı Trump: Azledilme kararı çıkarsa Senato'da yargılanmak istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...