22 Kasım 2019 15:08

Devlet Bahçeli'den "erken seçim" açıklaması: Zamanında, 2023 Haziran’da yapılmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim tartışmalarına ilişkin, “Görüşümüz nettir; seçim, zamanında 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır” açıklaması yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı “erken seçim” çağrısı ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklama yaptı. Bahçeli, "Görüşümüz nettir. Milletvekili Genel Seçimleri zamanında, yani 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır" dedi.

"SEÇİM HAVASI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"AK Parti’ye hakim olan görüş de, memnuniyetle ifade ediyorum ki, bu şekildedir" diyen Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"CHP-HDP-İP-SP Türkiye’yi risk ve belirsizliğe çekmek için el ovuşturuyor. Bir seçim havası oluşturmaya çalışıyorlar. Bu yanlıştır, mahsurludur, sakat bir tavırdır. Dibi görünmeyen kuyulardan su içmemiz mümkün değildir."

"KILIÇDAROĞLU MİLLİ GÜVENLİĞE TEHDİT DURUMUNA GELDİ"

"CHP Genel Başkanı milli güvenliğe tehdit bir duruma gelmiştir. Türkiye’de can ve mal güvenliği olmadığını hezeyanla ifade ederek nasıl bir çukurun içine düştüğünü ispatlamıştır. Kılıçdaroğlu yoldan çıkmış, Türkiye’yi uçuruma itmek için pusuya yatmıştır."

"Sözcü Gazetesi’nin bilinen, tanınan, artık tükenmişliği aşikar olan yazarı Rahmi Turan ile İP’li Lütfü Türkkan planlı bir projenin ara elemanlarıdır. CHP’ye yönelik kendi iç bünyesinden tetiklenen ve dış destekle tırmandırılan bir operasyon anlaşılan devreye alınmıştır. Neden Rahmi Turan’ın, neden Lütfü Türkkan’ın bu kadar gündeme geldiği sorgulanmalıdır. Cumhurbaşkanı üzerinden alevlendirilmek istenen tartışmalar CHP’deki hesaplaşmanın, Kılıçdaroğlu’na alternatif oluşturma çabasının deşifre ve delaletidir. Ayrıca yeni parti arayışlarından da beslenmektedir."

"Karşımızdaki siyasi tablo Kılıçdaroğlu’nun hüsran ve hezimet siyasetine itiraz eden bir dip dalgayla büyüyeceği kanaati ben de oldukça fazladır. CHP’de sular durulmaz, nitekim Kılıçdaroğlu da bu türbülanstan kolay kolay çıkamaz."

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan 20 Kasım'da yayımlanan yazısında, CHP’li bir siyasetçinin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ve görüşmede, Erdoğan’ın CHP’li siyasetçiye, "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum" dediğini öne sürmüştü. İddia Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tarafından yalanlandı.

ÖNCEKİ HABER

Irak'taki protestolara polis müdahalesi sürüyor: 4 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Bizim Albay’dan bizim Metin’e...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...