21 Kasım 2019 04:51

Kılıçdaroğlu: Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin erken seçim çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekran görüntüsü Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programından alınmıştır.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında “Erken seçime siz ne diyorsunuz?” sorusuna “Erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Erken seçim olması için bir kişinin karar vermesi gerekiyor. Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz. Erdoğan ve ekibi ülkeyi yönetemiyor. Milletin anası ağladı” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, “Bizim için öncelik huzuru oluşturmak. Seçimin ne zaman olacağı konusunda tahmin etmekte zorlanıyorum. Erdoğan'ın ruh sağlığı iyi değil, saldırgan. Böyle bir ortamda seçimin ne zaman olacağını bilmiyorum. Erken seçim çağrısında bulunmuyoruz ama getirirlerse 'Evet' deriz” ifadesini kullandı.

Çağrının HDP’den gelmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “HDP erken seçim talep etmekte haklı. Demokrasinin kuralları var. Demokrasi isteyenlerin bir araya gelmeleri işin doğası gereği. Erdoğan bizim yaptığımız ittifakı bozmak istiyor. Barış Pınarı Harekâtı'nın ertesi günü Millet İttiffakı'nın bozulması gerektiğini söylüyor. Ordunun gücünü kullanarak nasıl bozarım diye düşünüyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu SP Milletvekili İslam’ı “hain” ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...