07 Kasım 2019 11:38
Son Güncellenme Tarihi: 07 Kasım 2019 11:40

Zeynep Altıok hakim karşısına çıktı: Duruşma 19 Aralık'a ertelendi

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıktı. Dava 19 Aralık 2019 tarihine ertelendi.

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok (ortada), CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan (solda) ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek (sağda) | Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem Milletvekili Zeynep Altıok, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla bugün hakim karşısına çıktı. Dava 19 Aralık 2019 tarihine ertelendi.

Zeynep Altıok'un yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Altıok hakkında milletvekili ve insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı olduğu dönem yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Edoğan'a hakaret iddiasıyla dava açılmıştı. Altıok, "Tayyipler Alemi" pankartı nedeniyle gözaltına alınan ODTÜ’lü öğrencilere destek olmak için sosyal medyada paylaşımda bulunmuştu.

"ELEŞTİRİNİN SUÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Zeynep Altıok ile avukatları katıldı. Zeynep Altıok savunmasında, "Eleştirinin hakaret olarak görülmesinden" üzüntü duyduğunu belirtti. ODTÜ'lü öğrencilerin eleştiri ve protesto hakkını en nezaketli haliyle mizah yoluyla yaptıklarını, kendisinin de onlara sosyal medyada yaptığı paylaşımla destek verdiğini belirten Altıok, şunları söyledi:

"Hayatım boyunca insan haklarını ve adaleti savundum. CHP'de İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptım. Bu süreçte de sorumluluk hissettim ve eleştiri hakkımı kullandım. Öğrencilerin ifade haklarının yok sayılmasına tepkimi dile getirdim. Mesnetli siyasi eleştiri yaptım. Bu eleştiriyi hakaret olarak kabul edenlerin, özellikle siyasilerin çok daha ağır ve nezaketsiz eleştirilere maruz kalsalar dahi bunu olgunlukla ve siyasi çerçevede kabul etmeleri ve kendi görüşlerini paylaşmaya devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu eleştirinin suç olduğunu düşünmüyorum."

Zeynep Altıok’u duruşmada Avukatlar Fikret İlkiz, Hasan Fehmi Demir, Ali Hıdır Uludağ ve İzmir Barosu başkanı Av. Özkan Yücel savundu.

"İDDİANAME HUKUKA AYKIRI"

Zeynep Altıok'un avukatı, ortada suç oluşturan bir açıklamanın olmadığını belirterek, "İddianame hukuka aykırıdır. Müvekkilin hangi eyleminin hakaret içerdiği iddianameye yazılmamıştır. Hiçbir şikayet olmaksızın kolluk güçleri tarafından sosyal medya hesapları araştırılarak bu dava açılmıştır. Karşı tarafın avukatı gelseydi ne şekilde incindiklerini sormak isterdik. Delilleri sunmak için süre istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hakim, sanık avukatına süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı 19 Aralık 2019 tarihine erteledi.

Duruşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da destek için hazır bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok sayıda benzer davanın bulunduğunu, bu davalarda demokrasi ve ifade özgürlüğünün yargılandığını ifade ederek davaların kendilerine geri adım attırmayacağını söyledi.

ODTÜ'LÜLERE DESTEK OLMUŞTU

Zeynep Altıok, "Tayyipler Alemi" pankartı nedeniyle gözaltına alınan ODTÜ’lü öğrencilere destek olmak için attığı mesaj gerekçesiyle yargılanıyor. 13 yıl önce çizilen bir karikatürden dolayı öğrencilerin gözaltına alınması büyük bir tepkiye neden olmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakaret davasını geri çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“Şemdinli davası adım adım beraate götürülüyor”

SONRAKİ HABER

Erdoğan "dindar nesil" hayalini yineledi, toplumsal sorunların çözümünü dine bağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...