17 Temmuz 2018 13:24

Kılıçdaroğlu ‘Tayyipler Alemi’ karikatürünü paylaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ öğrencilerinin tutuklanmasına bahane edilen 'Tayyipler Alemi' karikatürünü Twitter hesabından paylaştı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada pankart taşıdığı için tutuklanan ODTÜ öğrencileri hatırlatarak aynı karikatürü kendi hesabında paylaşacağını söylemişti. Toplantı sonrası, belirttiği gibi ‘Tayyipler Alemi’ karikatürünü resmi Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, “Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin” yorumunda bulundu.

GRUP TOPLANTISINDA NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“ODTÜ'nün bir geleneği vardır, kamuda ve özel sektörde çalışan binlerce ÖDTÜ'lü vardır. ODTÜ'de öğrenci olmak ayrıcalıktır. Taşıdıkları pankartlarda zeka vardır. Zeki değilsen bunun farkında ben sana ne yapayım. ODTÜ'de herkes birbirine saygılıdır. Penguen Dergisi'nde 13 yıl önce yayınlanan bir karikatürü taşıyor öğrenciler. Adı Tayyipler Alemi. Hakim bu karikatürle ilgili kararla örnek bir karar vermiş, 13 yıl önce davanın reddine karar verilmiş, 13 yıl sonra hiçbir şeye tahammül edemiyor. Hitler de böyleydi, Mussolini de böyleydi, eleştiriye tahammül edeceksin. Ben bugün bütün milletvekili arkadaşlarımdan istirham ediyorum, bu karikatürü yayınlasınlar. Benim Twitter hesabımdan bu karikatür yayınlanacak. Turgut Özal kendisini eleştiren karikatürleri duvarına asmıştır. Sen eleştiriye tahammül edeceksin kardeşim, bak koydum Twitter hesabına hadi bakalım ne yapacaksın?”

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ TUTUKLANMIŞTI

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 6 Temmuz'da gerçekleşen diploma töreninde ‘Tayyipler Alemi’ karikatürünü pankart olarak taşıyan 3 öğrenci, 7 Temmuz günü “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. 8 Temmuz'da ise biri pankartın hazırlandığı baskı evi çalışanı olmak üzere 2 kişi daha gözaltına alınmıştı.

4 öğrenci tutuklanırken baskı evi çalışanı serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

13 aylık Arin cezaevinde nefessiz, yetkililer sessiz!

SONRAKİ HABER

Trump'a Putin açıklamasından dolayı ABD’de ‘hainlik’ suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...