11 Ekim 2019 02:40
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ekim 2019 10:13

Sosyal medya operasyonları: Gazeteci Beritan Canözer'in evine baskın

Diyarbakır'da hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle soruşturma başlatılan gazeteci Beritan Canözer'in evi polislerce basıldı. İzmir, Mardin ve Urfa'da da gözaltı operasyonları yapıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyona ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 22 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Bu kapsamda Jinnews muhabiri Beritan Canözer’in evine dün akşam saatlerinde baskın düzenlendi. Canözer'in bulunmadığı evde arama yapan polisler, bazı dergi, fotoğraf ve gazetelere el koydu. Polis, Canözer’in “Sosyal medya paylaşımları” gerekçesiyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermesi gerektiğini belirterek, evden ayrıldı.

İZMİR'DE 11, URFA’DA 5, MARDİN’DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de ise merkez ile Aliağa, Dikili ve Menemen ilçelerinde belirlenen 18 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı. Evlerinde bulunmayan kişiler için arama çalışması yapılıyor.

Urfa’nın Suruç ilçesinde de sosyal medya paylaşımlarıyla operasyona tepki gösterdikleri için 5 kişi gözaltına alındı.

Mardin’de ise dün başlayan ev baskınları bugün de devam etti. Bugün gerçekleştirilen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. Bugünkü gözaltılarla kent genelinde gözaltına alınanların sayısı 31’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında çok sayıda siyasetçi bulunuyor.

ANKARA’DA 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Ankara’da da operasyonu eleştiren sosyal medya paylaşımları nedeniyle 6 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 2 kişi gözaltına alınırken 4 kişi için arama yapılıyor.

HATAY’DA GÖZALTINA ALINAN KİŞİ SERBEST

Hatay Antakya’da da sosyal medya paylaşımı nedeniyle bir kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan kişi daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SOYLU: 500'E YAKIN KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI, 121 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da katıldığı Jandarma Havacılık Okul Komutanlığının düzenlediği mezuniyet töreninde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya paylaşımları ile ilgili 500'e yakın kişiye işlem yapıldığını ve 121 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İÜ Cerrahpaşa eğitime 22 Ekim’de devam edecek

SONRAKİ HABER

Syria is not Turkish territory!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...