10 Ekim 2019 07:42

Operasyon tepkileri: Rusya’dan Şam’la diyalog; İran’dan çekilme çağrısı

Türkiye’nin Suriye’de başlattığı operasyonla ilgili; Rusya, Suriye hükümetiyle diyalog çağrısında bulunurken, İran geri çekilme çağrısını yineledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Suriye’de başlatılan operasyonla ilgili dünyadan Türkiye’ye dönük tepki ve çağrılar sürüyor.

Rus devlet haber ajansı RIA, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “Türk güçlerinin Suriye’ye girmesi sonrası, Rusya’nın Türkiye ve Suriye yönetimi arasında diyalog kurulması için ısrarcı olmayı planladığını” bildirdi.

İRAN ‘GERİ ÇEKİLİN’ ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Operasyona bir kez daha tepki gösteren İran’ın Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Suriye topraklarındaki askeri operasyonu hakkında kaygılarını aktarıyor; çatışma bölgesindeki insani durumun ciddiyeti ve sivillere yönelik tehlike göz önünde bulundurulduğunda, acilen saldırıya son vermenin ve Türk birliklerinin Suriye’de çekilmesinin gerekliliğini vurguluyor” denildi.

ÜRDÜN, JAPONYA, ESTONYA, ERMENİSTAN...

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Türkiye’ye, “Saldırılarına son vermesini ve sorunları uluslararası hukuk çerçevesinde çözme çağrısı” yaptı. Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, ülkesinin harekatı kesin suretle kınadığını belirterek, bunun bölgedeki istikrara zarar verebileceğini, insani durumu daha da kötüye götürebileceğini ve koalisyonun IŞİD’de karşı eylemleri sonucunda varılan ilerlemeyi ortadan kaldırabileceğini ifade etti.

Japonya Kabine Genel Sekreteri Yoshihide Suga, operasyonun bölgedeki gerginliği tırmandırdığını, Suriye krizinin askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini kaydetti. Estonya, Belarus ve Ermenistan’dan da operasyonun durdurulması çağrısı yapıldı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, operasyonun “azınlıklar için ayrı bir endişe verici durum oluşturduğuna” dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Maden şirketi Madran'dan sonra Gökbel'den de kovuldu

SONRAKİ HABER

2018 ve 2019 Nobel Edebiyat Ödülleri'ni Olga Tokarczuk ve Peter Handke kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...