10 Ekim 2019 17:23
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ekim 2019 21:49

Trump'tan "Türkiye ve Kürtler arasında arabuluculuk" açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump: 3 seçeneğimiz var; ya oraya yine binlerce asker gönderip kazanacağız ya Türkiye'yi finansal olarak vuracağız ya da Türklerle Kürtler arasında arabuluculuk yapacağız.

Fotoğraf: White House

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump Suriye'de yürütülen operasyon ve Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlk açıklamasını Twitter'dan yapan Trump, "IŞİD hilafetini yüzde yüz yendik. Suriye'de Türkiye'nin saldırısı altındaki bölgelerde artık askerimiz yok. Biz işimizi mükemmel bir şekilde yaptık. Şimdi Türkiye Kürtlere saldırıyor, bu ikili 200 yıldır birbiriyle savaşıyor. Şimdi bizim üç seçeneğimiz var. Ya oraya asker göndereceğiz ve askeri olarak kazanacağız ya Türkiye'yi finansal olarak ve yaptırımlarla sert bir şekilde vuracağız ya da Türkiye ve Kürtler arasında bir anlaşma için arabuluculuk yapacağız!" görüşünü paylaştı.

TRUMP: EN SON İSTEYECEĞİM ŞEY BİNLERCE ASKERİ TEKRAR SURİYE'YE GÖTÜRMEK

Trump daha sonra Minnesota eyaletinde yapacağı miting öncesi Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Donald Trump, "Suriye'de şu anda askerimiz yok. Biz orada kazandık ve IŞİD'i yendik. Orada hiç askerimiz yok. En son isteyeceğim şey binlerce askeri tekrar oraya (Suriye'ye) götürüp, yine kazanmak." ifadesini kullandı.

Kürtler ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Trump, "Umarım Türkiye ve Kürtler arasında arabuluculuk yapabiliriz." görüşünü paylaştı.

"Türkiye, benim nerede durduğumu biliyor. Bölgeyi terk ettik ve Amerikalıların bizim tekrar bu bölgeye ordumuzla döndüğümüz görmek isteyeceklerini düşünmüyorum." görüşünü paylaşan Trump, gerekmesi durumunda Türkiye'ye ağır yaptırımlar uygulayabileceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Katliamı'nın yıl dönümünde Antep’te Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi açıldı

SONRAKİ HABER

Suriye'ye operasyonda 3. gün: Nusaybin'de 8 kişi, Suriye'de 3 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...