02 Ekim 2019 03:19

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin tahliyesi başladı

İÜ Diş Hekimliği Fakültesinde 7 binanın tahliye edileceğinin açıklanmasının ardından öğrenciler, doktorlar ve hastane personelleri kişisel eşyalarını taşımaya başladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Valiliği tarafından dün yapılan açıklamanın ardından Çapa'daki İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bugün tahliye ediliyor. Sabah erken saatlerde binaya gelen öğrenciler, doktorlar, hemşireler ve hastane personeli, kişisel eşyalarını toplamaya başladı.

Tahliye kararının ardından öğrenciler ve hastane çalışanlar, eşyalarını valizlere, kolilere, market arabalarına ve poşetlere doldurarak taşıdı. Fakülte girişinde güvenlik görevlileri, eşyalarını almaya gelenleri imza karşılığı içeri aldı. Binadan öğrencilerin ve çalışanların kişisel eşyalarını almasının ardından, eğitimde ve tedavide kullanılan cihazların çıkarılacağı öğrenildi.

Hastanede çalışan personelin bazılarının ise eşyalarını koydukları poşetlerle kaldırımda oturarak bekledikleri görüldü.

Eşyalarını toplayan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Ozan Erişçi, "Çok eşyamız vardı dolaplarımızda, hepsini topladık ama zor oldu toplamamız. Deprem olduğu zaman ben de buradaydım. Baya korktum. Bize dün haber verildi, Sultangazi'ye gönderdiler birinci sınıf öğrencilerini" dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta eylem ve etkinlikler 15 gün yasaklandı

SONRAKİ HABER

7 gazeteci için 21 yıla kadar hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa