Duvarlarında çatlak oluşan İÜ Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler eylemde

Deprem sonrası binasında çatlaklar oluşan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler “Mezar taşı değil diploma istiyoruz” diyerek eylem yapıyor.

27 Eylül 2019 02:19
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2019 09:49
Paylaş

Deprem nedeniyle binasında çatlaklar oluşan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler binaya girmeyerek eylem yapıyor. Çapa'da bulunan İÜ Diş Hekimliği Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, “Mezar taşı değil diploma istiyoruz”, “Tabutta çalışmak, ders yapmak istemiyoruz” yazılı dövizler taşıdı. Öte yandan fakülte yemekhanesine öğrenciler alınmazken; taşeron işçilerin içeride çalıştırılması dikkat çekti.

Öğrencilerin fakülte bahçesinde oturma eylemi devam ederken; Rektör Yardımcısı ve beraberindeki heyet binaya girerek inceleme yaptı.

Evrensel’e konuşan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, binanın yetersizliğinin daha önce de dile getirildiğini; ancak yöneticilerin bu konuda her hangi bir adım atmadığını söyledi. Daha önce oluşan çatlakların sıvayla kapatıldığını söyleyen öğrenciler, somut adımlar atılana kadar kliniklere çıkmama kararı aldıklarını dile getirdi. Öğrenciler ayrıca fakültenin taşınmasına da karşı çıktıklarını; binada restorasyon ve güçlendirme çalışmaları sonrası faaliyete devam etmek istediklerini belirtti.

"#AcilEylemPlanıNerede", "#çapabağırıyor", "#çapayıkılıyor" etiketleri ile yapılan sosyal medya paylaşımlarında da hastanedeki çatlak fotoğrafları paylaşılarak hasar tespiti yapılması istendi.

Deprem sonrası Diş Hekimliği Fakültesi binasında deprem yaşanan çatlaklar ise fotoğraflara yansıdı.

ÖĞRENCİLERİN GİREMEDİĞİ YEMEKHANEDE İŞÇİLER ÇALIŞTIRILDI

Öte yandan İstanbul Tıp Fakültesi öğrenci yemekhanesi bugün hizmet vermedi. Öğrencilere yemekhane önünde kumanya dağıtıldı; yemekhanede yemek hizmeti veren taşeron işçiler öğrencilerin yemek yemeye giremediği yemekhanede çalıştırıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İstanbul'daki deprem sonrasında 14 okul 1 gün tatil edildi

SONRAKİ HABER

Depremde 34 vatandaş yaralandı, 473 bina için hasar ihbarı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...