01 Ekim 2019 09:15
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ekim 2019 13:19

İÜ Diş Hekimliği fakültesinde öğrencilerin talebi kısmi kabul edildi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin öğrencilerinin depremde hasar gören bina nedeniyle başlattığı eylemin ardından talepleri kısmi olarak kabul edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin öğrencilerinin, depremde hasar gören binalara girmek istemediği için başlattığı eylem, öğrencilerin de katıldığı toplantı sonunda teorik derslerin Beyazıt Kampüsüne taşınması ve klinik derslerin de hasar gören binalarda yapılmayacağı açıklamasının ardından son buldu. Klinik eğitimler için çevre üniversitelerle görüşüldüğü bilgisi paylaşılan açıklamada, hasarlı Diş Hekimliği Fakültesi binasının da yıkılacağı, yerine yapılacak binanın da Temel Bilimlere verileceği belirtildi.

ÖĞRENCİLER: BU BİNAYA GERİ DÖNMEK EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ

Evrensel’e konuşan Diş Hekimliği Öğrenci Temsilcisi Enes Kurel üç gündür süren oturma eylemlerinin bugün itibariyle sonlandığını belirtti ve "Ama neticeden memnun muyuz? Onu tartışıyoruz" dedi. Rektörlük tarafından kendilerine bu binanın boşaltılacağının söylendiğini belirten Kurel, "Bu arazi değerli bir arazi. Bu arazide hep diş hekimleri oldu. Türkiye'nin ilk Dış Hekimliği Fakültesi ve en kıdemli hocalarının olduğu bu fakültenin dağıtılması hiç hoş bir durum değil" diye belirtti. Yetkililere seslenen Kurel, "Bu binaya geri dönmek en büyük isteğimiz" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE 7 BİNA TAHLİYE EDİLECEK

İstanbul Valiliğinden yapılan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili açıklamada fakültedeki 7 bina hakkında deprem ön hasar tespit çalışması yapıldığı belirtilerek; “Diş Hekimliği Fakültesinde bulunan 7 binada yapılan tespit çalışmasında binaların bodrum katlarında kullanılan betonun genel olarak deniz kumundan imal edildiği ve beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Fırat'ın doğusunda amacımıza ulaşamadık kendi yolumuza devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Tüm Köy Sen Tarım Çalıştayı bildirgesi: Tarımın çökertilmesine seyirci kalmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa