30 Eylül 2019 11:36

Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde hasarlı binalara karşı oturma eylemi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi öğrencileri depremde ağır hasar gören fakülte binalarında derslere girmeyerek oturma eylemi düzenledi.

Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi öğrencileri 2019 yılında hasarlı binalara karşı oturma eyleminde | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem sonucu binası ağır şekilde hasar gören İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi öğrencileri fakülte bahçesinde derslere girmeyerek oturma eylemi yaptı. Fakülte binasının temelinde deprem sonucu ciddi hasarlar meydana gelirken, bazı anabilim dallarının bölüm girişlerinde ve laboratuvarlarda da çatlamalar ve açılmalar olduğu görüldü.

Bazı bölümlerin depolarında kimyasal maddeler bulunduğunu, laboratuvarların ciddi hasar almış olan bodrum katında yer aldığını ve laboratuvarlarda sürdürülen bilimsel çalışmalardan kaynaklı ciddi zoonoz hastalık tehdidinin mevcut olduğunu belirten öğrenciler, can güvenliklerinin olmaması nedeniyle derse girmedi. 

REKTÖRÜN SÖZ VERMESİ ÜZERİNE EYLEM SONLANDIRILDI

Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın, fakültenin öğrenci temsilcileriyle okulu gezerek incelemede bulundu. Daha sonra öğrenciler ve akademisyenlerle Mühendislik Fakültesi konferans salonuna bir araya gelen Rektör Aydın soruları cevapladı. Hasar tespiti raporu gelene kadar ve geldikten sonra neler yapılacağına dair eylem planlarının paylaşıldığı toplantıda kampüs içerisinde yer alan rektörlüğe bağlı bulunan yurtların yakın zaman içinde yıkılarak yeni yurt binalarına geçişin sözü verildi.

Çevre Bakanlığı görevlileri ve bilirkişiler tarafından tutulan raporların sonuçlanmasının ardından gereken önlemleri alacaklarını belirten Rektör Aydın, kampüsün gereklilik halinde ve uygun bir yer bulunursa taşınabileceğini, bir süreliğine geçici de olsa prefabrik ve benzeri yapılarda eğitime devam edilebileceklerini söyledi. Toplantının ardından oturma eylemi sonlandırıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da “Cumhuriyet’in Kürtlere, Kürtlerin Cumhuriyet’e bakışı” söyleşisi

SONRAKİ HABER

İBB Başkanı İmamoğlu tarihi garlarının ihalesiz İBB’ye devrini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...