26 Eylül 2019 05:53

İstanbul Üniversitesinde öğrenciler can güvenliği istiyor

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, fakülte içerisindeki inşaat çalışmalarında yaşanan iki ayrı olayda bir öğrencinin ölümü birinin yaralanmaso üzerine önlemlerin alınması için kampanya başlattı.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) öğrencileri, okullarında meydana gelen 2 ayrı olayda bir öğrencinin yaşamını yitirmesi birinin de yaralanmasına ilişkin imza kampanyası başlattı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde 23 Eylül’de üniversitenin çatısında çalışma yapıldığı esnada düşen bir demir parçası ismi öğrenilemeyen bir öğrencinin yaralanmasına neden oldu. Yine aynı fakültede başka bir öğrencinin ise 24 Eylül’de bilinmeyen bir nedenden kaynaklı fenalaştığı ve yaşamanı yitirdiği belirtildi.

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü resmi Twitter hesabından yaşamını yitiren öğrenciye ilişkin, “Sevgili öğrencimiz Elanur Kaya’yı ebedî istirahatgâhına uğurladık. Başımız sağ olsun. Mekânı cennet olsun” paylaşımında bulundu.

İNŞAAT İÇİN GÜVENLİK ALINMADI

Yaşanan her iki vakaya ilişkin üniversite öğrencileri, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığına verilmek üzere elektronik imza kampanyası başlattı. İmza metninde şu ifadelere yer verildi: “Her yıl yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı veya sakat kaldığı bu sektörde iş ve işçi güvenliği yanında çevre güvenliğinin de sağlanması önem arz etmektedir. Okulumuzun kullanabildiğimiz tek toplanma alanı olan orta bahçede güvenlik özensiz çekilen sözde güvenlik bantlarıyla sağlanmaktadır. Ayrıca binlerce öğrencinin okuduğu fakültemizde acil müdahale sağlık ekibi oluşturulmasını talep etmekteyiz.” (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem: Toplam 77 binada ağır hasar tespit edildi

SONRAKİ HABER

Söke’de iş cinayeti: Çatıdan düşen işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...